Det luktar trassel vid Kisasjön

Det är en diger lista av åtgärder som väntar under 2018 om planen för vatten, spillvatten och dagvatten ska följas. Teknik och drift har genom chefen för vatten och renhållning, Staffan Andersson, lämnat en rapport över läget.

Pumpstationerna vid Sjövalla och Kisasjön plockas fram som svaga punkter av Staffan Andersson, chef för vatten och renhållning. Foto: Lars-Göran Bexell

Pumpstationerna vid Sjövalla och Kisasjön plockas fram som svaga punkter av Staffan Andersson, chef för vatten och renhållning. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-12-06 12:00

Planen gäller för åren 2015 till och med 2015 och under de tre första åren har bland annat ledningsnät byggts ut i Rimforsa, serviser har bytts på Drottninggatan i Kisa och Björkfors fått högra vattentryck.

Vidare har dagvattnet från Hackel setts över, liksom har galvledningar i centrala Horn bytts ut.

Svaga punkter

Under den närmaste tiden fortsätter arbetet vid "Sparbanken" i Horn, Vidare blir det en hel del arbeten i Hycklinge med både dagvattenledningar vid macken och kyrkan, liksom galvledningar på Skolvägen. I Björkfors blir det arbeten med spillvatten.

I Rimforsa listas en rad "svaga punkter". Där hittar vi önskemål om att minska avloppsmängden från de centrala delarna av orten. Det finns även misstanke om inläckage i självfallsledningen till Strandhems pumpstation, liksom misstanke om fettavlagringar under järnvägen vid viadukten.

Risk för avlopp

I Kisa fortsätter arbetena med spillvattenledningar vid Kärleksstigen, allmän utbyggnad av VA vid Granliden och Ödängs industriområde. Liksom utbyte av både galvledningar och vattenledningar utmed Ulrikagatan på delen Kindagatan-Hagagatan, liksom vid Storgatan.

Om vi ser till de punkter som Staffan Andersson menar är mest svaga, så pekar han på avloppsledningen utmed västra sidan av ån, vid Vimmerbyvägen. Där, vid bron som anlades 1957, har ledningen sjunkit eftersom det blivit något bakfall.

Vidare plockas pumpstationerna vid Sjövalla och Kisasjön, fram som svaga punkter.

-Vidare är tryckledningen från Kindasågen ansluten till tryckledningen in till reningsverket. Vid läckage på sjöledningen kan avloppsvatten komma bakvägen ut i ledningarna, när pumparna i pumpstationen Sjövalla är i drift.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om