Djurägare överklagar alla beslut om vanvård

Gång på gång har miljö- och byggkontoret i Kinda fått ta emot anmälningar från olika personer om vanskötsel av kor och grisar på två gårdar i kommunen.

Kinda2006-09-07 06:30

Den aktuelle djurägaren har hittills helt struntat i att komma tillrätta med problemen, trots ett flertal inspektioner och uppmaningar. Nu har han dessutom överklagat kommunens alla förelägganden till Länsstyrelsen i Östergötland.
"Jag överklagar här och nu alla beslut angående djurhållningen" skriver den aktuelle lantbrukaren bland annat i ett av sina överklaganden till länsstyrelsens rättsenhet och fortsätter vidare med att "Det är helt horribelt. Djuren har både vatten och mat, och daglig tillsyn".
Personal från kommunens miljö- och byggkontor har dock en annan uppfattning efter att vid upprepade tillfällen varit ute vid den ena gårdens ligghall. Enligt Kindas miljö- och byggchef Yngve Blomberg har det varje gång varit dåligt med strö samt avsaknad av foder.
I överklagandet skriver mannen att det bara vid ett enstaka tillfälle har varit dåligt med strö i djurstallet "och det beror på att jag fick vänta på halmen en vecka - fjorton dagar, och jag har ingen möjlighet att påverka transporten".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om