Douglas trivs bakom kameran

Från att leka med lego till att göra en kortfilm med 20 000 visningar. Douglas Roshamns filmintresse kom i tidig ålder. Nu vet han: - Det här vill jag satsa på.

Douglas Roshamn gör filmer på sin fritid och till hösten har han sökt filminriktning i Jönköping.

Douglas Roshamn gör filmer på sin fritid och till hösten har han sökt filminriktning i Jönköping.

Foto:

Kinda2014-06-28 04:05


Douglas Roshamn är född och uppvuxen i Horn. När han var nio år gammal var ett av hans största intressen att leka med lego. Han och hans kompis lekte med gubbarna och ibland hände det att de spelade in dem på Douglas mobiltelefon. Mobilen hade ett videoredigeringsprogram och det blev startskottet till Douglas stora filmintresse.
När han sen började högstadiet började han spela datorspel, han spelade in när han spelade och satt sedan och redigerade ihop klippen och la på effekter.
När han märkte att han tyckte det var roligt ledde det till att han tog fram en gammal digitalkamera och började spela in filmer med sina kompisar.
- Det blev mycket pistoler och så i början, det var så jag började lära mig att lägga till effekter. Men det som först var en actiongenre är idag mer komedi, berättar Douglas.

YouTube-kanal
Totalt har Douglas varit intresserad av att filma i tio år men det blev inte seriöst förrän 2010. Då startade han nämligen sin första YouTube-kanal.
- Jag bestämde mig för att jag ville bli bra så jag letade runt på nätet och försökte lära mig mer. När jag tillslut lärt mig tillräckligt mycket kunde jag börja göra hela kortfilmer på 2-3 minuter.
På TheDoggeVids, som kanalen heter, finns idag cirka 40 filmer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om