Drömresa till Abu Dhabi

Janne Sundberg och Catrin Andersson driver däckfirman Forslunds Gummi på Karlebyområdet i Kisa. I november fick de uppleva något alldeles extra. - I samband med att Pirelli lanserade en ny däckserie fick vi förmånen att åka till Formel 1-tävlingen i Abu Dhabi. Det var som att kliva in i en annan värld. Helt fantastiskt!

Janne Sundberg och Catrin Andersson på plats i Lotus garage. Förberedelserna inför Formel 1-tävlingen pågår för fullt.

Janne Sundberg och Catrin Andersson på plats i Lotus garage. Förberedelserna inför Formel 1-tävlingen pågår för fullt.

Foto:

Kinda2013-12-19 07:55


Det var onsdagen den 30 oktober som Janne Sundberg och Catrin Andersson flög till Förenade Arabemiraten och huvudstaden Abu Dhabi. Under några intensiva dagar fick de följa Formel 1-cirkusen från nära håll.

Besökte Lotus
Resan var skräddarsydd av däcktillverkaren Pirelli. Sedan 2011 är det just Pirelli som levererar däck till alla Formel 1-stall.
- Under torsdagen fick vi följa Pirellis arbete vid banan, de hade omkring 60 personer på plats. Till varje Formel 1-tävling levererar de 2 000 däck.
Nästa dag fick Janne Sundberg och Catrin Andersson besöka Lotus garage.
- De höll på att justera Kimi Räikkönen och Romain Grosjeans bilar. Det var riktigt intressant att följa det arbetet. Men vi fick förstås inte se eller höra allt... Det var mycket hysch hysch.
Pratade ni med Räikkönen?
- Nej, han pratade knappt med Lotus personal heller. Efter tidsträningarna gick han raka vägen till sitt ställe. Det har tydligen varit mycket tjafs kring hans lön. Men senare under helgen lyckades vi få hans autograf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om