Misstänkt grovt vapenbrott i Kinda

Ett vapen har hittats i ett skogsparti i Kinda. Frågan är om det är skarpt. Polisen väntar nu på en undersökning som ska ge dem svaret.

Ett vapen har hittats i Kinda skogar. Nu undersöks om det är skarpt. Polisen är förtegen om detaljer i ärendet, av rädsla för att skada eventuell framtida utredning.

Ett vapen har hittats i Kinda skogar. Nu undersöks om det är skarpt. Polisen är förtegen om detaljer i ärendet, av rädsla för att skada eventuell framtida utredning.

Foto: Adam Wrafter

Kinda2022-09-27 12:30

Det var den 16 september som en person ur allmänheten ringde in till polisen. Personen ska ha hittat vad denne misstänkt vara ett vapen i ett skogsparti någonstans i Kinda kommun. Polisen kom till platsen och tog vapnet i beslag.

– Det är misstänkt grovt vapenbrott det handlar om när det är misstänkta vapen av den här digniteten, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson på Polisen.

Han fortsätter:

– Vi vet inte med säkerhet om det här är skarpt eller inte, utan vi ska invänta en undersökning.

När kan undersökningen vara klar?

– Det törs jag inte svara på, det beror lite på andra ärenden som kanske prioriteras högre.

Hur svårt är det att bedöma om något är ett riktigt vapen eller inte?

– Jag har inte den expertisen. Rätt person med rätt kompetens ska få göra det här under rätt omständigheter.

Eftersom utredningen fortfarande pågår vill Johansson Strömberg vara sparsam med detaljer i ärendet, både vad gäller platsen där vapnet hittats och mer exakt vad det är för typ av vapen det rör sig om.

– Om det är ett skarpt vapen så är det vårt uppdrag att utreda vem eller vilka som placerat det där. Har vi då sagt lite för mycket redan innan är det svårt att ta tillbaka det, säger han.

Om fyndet exempelvis visar sig vara gängrelaterat på något sätt skulle det kunna påverka utredningen negativt att gå ut med fler detaljer nu, menar han. Ingen misstänkt finns i dagsläget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!