Elljusspåret i Horn fyller 50 år

"Utan Lennart Hansson i Lönningehult som 1966 var fritidsnämndens ordförande hade inte detta varit möjligt att genomföra". Det var något Jerker Carlsson sa när han i lördags eftermiddag höll tal på elljusspåret i Horns 50 års jubileum.

Jeker såg till att alla besökarna blev varma i kroppen av blåbärssoppan. Foto: Lovisa Monell

Jeker såg till att alla besökarna blev varma i kroppen av blåbärssoppan. Foto: Lovisa Monell

Foto:

Kinda2016-12-05 16:00

Vidare i sitt tal fortsätter han:

- Så är det ofta om något ska bli till inom det offentliga, det krävs gnista, energi, uthållighet och en viss våghalsighet för att lyckas övertyga de motsträviga.

Jerker berättar att Lennart fick med sig ungdomar som var intresserade av skidåkning. Elljusspåret i Horn var ett av de första spåren i Östergötland. Med ideella krafter, kommunalt- och statligt stöd var de för 50 år sedan före både Kisa och Rimforsa.

I sitt tal berättar han roliga historier om sina egna skidupplevelser, allt ifrån när han som femåring deltog i sin första skidtävling till när hornsonen Jan Carlsson tävlade i rikskända TV skidan. Han tackar även markägarna och idrottsföreningen för deras stöd och hjälp med elljusspåret.

Blåbärssoppa och frågesport

Runt 20 personer hade samlats vid en stockvedsbrasa invid elljusspårets start under lördagen för att hylla Lennart och spårets 50 år. Det bjöds på blåbärssoppa och frågesport. Under sammankomsten uppmärksammades även den nya LED-belysningen på spåret, vilket är en investering på 200 000 kronor.

- En bra investering som gjort att människor känner sig än mer trygga att nyttja spåret kvällstid. En investering för folkhälsan i framtid, säger Jerker Carlsson.

Arrangörer för evenemanget var Södra Kinda Bygdegille, Horn Hycklinge IF och Kinda kommun Kultur- och fritidsnämnden.

Spåret har också fått en ny LED-belysning, vilket är en investering på 200 000 kronor.
Spåret har också fått en ny LED-belysning, vilket är en investering på 200 000 kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om