Elvis-kväll med nostalgitripp

I fredagskväll hyllade man Elvis Presley genom att arrangera en speciell Evis-kväll i Björkfors. Solen sken och stämningen var på topp på BP Nostalgimacken.

Kinda2007-07-23 07:24

Många människor hade i fredagskväll samlats för att lyssna på några härliga Elvis-låtar. Torbjörn och Pontus Gustafsson hade tagit med sig en hel hög av skivor. Ur högtalarna dånar den första välbekanta låten "Blue suede shoes" och stämningen var på topp. Medan Pontus Gustafsson skötte musiken berättade Torbjörn Gustafsson om Elvis och sin passion för musiken. Själv har han närmare 200 vinylskivor och 150 cd-skivor med Elvis.
- Han är allt för mig. Det är musiken som är så speciell med blandningen mellan rythm and blues, gospel och rockabilly. Jag tröttnar aldrig på att lyssna på honom, säger Torbjörn Gustafsson.
Den 16 augusti är det 30 år sedan Elvis Presley dog, bara 42 år gammal.
- Men han är mer levande än någonsin, säger han.
När Torbjörn Gustafssons var 12 år gammal köpte han sin först EP-skiva av Elvis, "Litle sister", som han länge gått och trånat efter.
Den gamla BP Nostalgimacken ägs nu av Siewert och Kersti Johansson. År 1955 när macken öppnades ägdes den av Kersti Johanssons föräldrar som lade ner den 1983.
- Macken var samlingspunkten för oss på den tiden. Det var här jag och Kersti först träffades. De finns många minnen kvar, säger Siewert Johansson.
År 2001 på Östgötadagarna öppnades macken åter igen av Siewert Johansson och hans fru Kersti Johansson.
- Östgötadagarna innebär att man ska visa upp något i bygden, så vi gjorde i ordning macken med mycket BP saker, säger han.
Siewert Johanssons hälsar alla välkomna, berättar lite historia om BP Nostalgimacken och i bakgrunden hörs "DonŽt be cruel".
- Trevligt att ni alla är här. Det är många som åker på spa nu för tiden, men det här är vårat spa, när det kommer så mycket trevligt folk. Spa både för själen och hjärtat, säger Siewert Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om