Emil Thuresson ny ordförande i hembygdsförening

Kisa-Västra Eneby hembygdsförening hade nyligen årsmöte. Föreningens tidigare ordförande Lars Ola Nysten kände att han gjort sitt och numera är det ungt blod som driver föreningsklubban vidare.

Emil Thuresson är Kisa-Västra Eneby Hembygdsförenings nya ordförande. Foto: Morgan Karlsson

Emil Thuresson är Kisa-Västra Eneby Hembygdsförenings nya ordförande. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-03-31 06:10

Emil Thuresson har inte riktigt vant sig med den nya posten som ordförande när vår tidning möter honom på biblioteket där han arbetar.

– Detta är glädjande, säger Thuresson. Det är ett spännande år som väntar mig. Som ung styrelsemedlem blir man tacksam då de äldre medlemmarna tror på mig och ger mig detta förtroende .

Emil Thuresson meddelar att han kommer ha fortsatt kontakt med Nysten i vissa frågor som kan dyka upp och han är framför återigen den glädje han känner av att känna styrelsens stöd inför denna nya roll i föreningen.

– Min företrädare var mycket händig, jag kommer nog in med en annan kunskap får jag hoppas. Det historiska intresset har jag haft länge och jag har även kandiderat inom modern historia.

– Vidare har jag också skrivit en uppsats om Kisas station samhälle. Lokalhistorian kommer nog av att jag är uppvuxen här i Kisa och gillar samhällets kulturhistoria.

Thuresson berättar om den fantastiska mötesplats över generationer som han känner via sitt medlemskap i Kisa-Västra Eneby Hembygdsförening.

Nu väntar flera kommande aktiviteter inom föreningen, och de startar med Amerika veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om