En dag i semlans tecken

80 liter grädde och 170 kilo mandelmassa. På en dag. - Vi gör 1 700 semlor under Fettisdagen, säger Göran Tell på Richts Konditori.

Full fart. Jörgen Skyllkvist levererar semlor till fikasugna Kisabor.

Full fart. Jörgen Skyllkvist levererar semlor till fikasugna Kisabor.

Foto:

Kinda2010-02-17 07:52


Semmelsäsongen inleddes efter trettonhelgen - och pågår fram till påsk.
För Göran Tell och de andra medarbetarna på Richts Konditori i Kisa är det en hektisk period.
- En vanlig dag säljer vi runt 300 semlor. På fredagar blir det 500-600.

En av höjdpunkterna
Men ingenting liknar Fettisdagen. I går gjorde Göran Tell och hans kollega Jörgen Skyllkvist runt 1 700 semlor.
- Det blir mer och mer för varje år, säger Tell. Försäljningsmässigt är det årets höjdpunkt tillsammans med sommarens torgfredagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om