"En direktkanal till deras konstruktörer"

I veckan besökte en delegation från Volvo med bland annat konstruktörer och inköpare Horns Industriservice (HIS) i Kisa för att titta närmare på de produkter som HIS tar fram till Ljunghälls som i sin tur levereras till Volvo.

Delegationen från Volvo som besökte Horns Industriservice i Kisa. Fr v Christine Nilsson, Mattias Hägg, Simon Larsson, Markus Svedlund, Niklas Eisele, Sven Hedlund, Ghader Heravi och Madavan Ramabadran. T h vd Johan Andersson. Foto: Lars-Göran Bexell

Delegationen från Volvo som besökte Horns Industriservice i Kisa. Fr v Christine Nilsson, Mattias Hägg, Simon Larsson, Markus Svedlund, Niklas Eisele, Sven Hedlund, Ghader Heravi och Madavan Ramabadran. T h vd Johan Andersson. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2018-02-02 09:30

- De ville titta på våra produkter och koppla ihop oss med Volvo direkt så att det blir en direktkanal med deras konstruktörer, säger Johan Andersson, vd för Horns Industriservice.

En kvinna och sju män ingick i delegation från Volvo som besökte Horns Industriservice under onsdags eftermiddag. På förmiddagen besöktes sällskapet från Volvo, som bestod av bland annat konstruktörer och inköpare Richardssons Verktygsservice i Västervik.

- Vi samarbetar med Richardsson som gör gjutverktygen och vi gör resten kan man säga. Vår nisch är gradverktyg, säger Johan Andersson.

Horns Industriservice startades 1984 i Hults gamla tegelbruk i Hycklinge av Tommy Andersson och företagets idé var att ta fram produktionsutrustning för pressgjutning. Det visade sig vara en bra idé och företaget växte stadigt och i början av 1990-talet investerades i CAD-CAM utrustning och nya lokaler då man flyttade till Karleby-området i Kisa och 2006 tog Tommys son Johan Andersson över som vd. Nästa milstolpe var år 2014 när Rimaster lokaler köptes på Karleby-området. I Kisa har man 15 anställda och i dotterbolaget Värnamo Verksted fyra anställda. Senaste siffrorna för omsättningen landade på cirka 30 miljoner kronor.

- Faktum är att vi börjar bli trångbodda i Kisa och vi har utbyggnadsplaner, vi får se om de går i lås. Vi har de senaste tre åren vuxit med mellan 15 och 20 procent per år, säger Johan Andersson.

Gänget från Volvo var på plats för att diskutera lösningar och ny teknik av den typ av efterproduktionsutrustning som Horns Industriservice tillverkar.

- Volvo planerar inför generation två av SPA (Scalable Product Architecture), vilken är den bottenplatta som samtliga Volvobilar är byggda på. Vi har levererat utrustning för produktion av bland annat mellandel, oljesump, kamaxelhus och lageröverfall till nya 4-cylindriga motorn VEA samt flera av strukturdetaljerna i SPÅ-plattan, säger Johan Andersson och avslutar med:

- Det är minst sagt full fart. Orderstocken just nu är lika stor som hela förra årets.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om