En elfte bok - Finns intresset?

Ska det bli en elfte bo i serien Kindasockarna Horn och Hycklinge i ord bild. Det frågar sig södra Kindas dokumentationsgrupp.

Gun-Britt Monell som ingår i södra Kindas dokumentationsgrupp undersöker intresset kring en elfte bok. Foto: Morgan Karlsson

Gun-Britt Monell som ingår i södra Kindas dokumentationsgrupp undersöker intresset kring en elfte bok. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-10-18 14:00

Tanken om en elfte bok i serien "Kindasockarna Horn och Hycklinge i ord bild" har funnits länge. Redan från starten fanns en tanke om att få ge ut ett faksimil av Sigvard Erixons skildring av södra Kinda med betoning av Kila by.

Fint innehåll

Då det var oklart med äganderätten, så var det inte möjligt då. Gun-Britt Monell vände sig senare till Nordiska Museet för att de skulle reda ut detta.

Under 2009 återkom de med svaret att det är tillåtet.

"Kilaboken" kom ut under 1913, dock blev det ingen allmän försäljning av den. Det är bra gjord och innehåller många gamla fina bilder, berättar Gun-Britt Monell.

Den sista boken i serien om socknarna som kom ut 2007 har siffran nio, fast dock så finns det två stycken femmor, 5:1 och 5:2, vilket gör att tio stycken böcker är utgivna.

Finns intresset

Denna bokserie ska vara den mest dokumenterade i landet, och det skulle vara roligt att kunna göra denna elfte bok i form av ett faksimil av Kila boken med dess historier om skogsbygden i Horn och Hycklinge

Fast då det nu gått tio år sedan den senaste boken kom ut så är vi osäkra på om intresset kring dessa fortfarande finns kvar.

Därför är en tanke att man kan förbeställa sitt exemplar hos oss på södra Kindas dokumentationsgrupp, så trycks böckerna efter intresset. Det är ingen bindande anmälan utan mer en intresseanmälan, säger Monell.

Gun-Britt Monell avslutade med att det är sällsynt för en mindre bygd att sälja så mycket exemplar som varje bok inom denna serie har gjort. Monell är också full av ny berättarglädje då hon började skriva och dokumentera om gården Jonsbo redan 1938.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om