En fantastisk säsong på Hornåberg

En intensiv sommar med fullbokade campingplatser och många matgäster. Sofie Didi och Anna-Lena Monell som driver Hornåbergs Camping är nöjda över årets hektiska säsong.

Sofie Didi och Anna-Lena Monell ser tillbaka på en fantastisk säsong. Foto: Dennis Petersson

Sofie Didi och Anna-Lena Monell ser tillbaka på en fantastisk säsong. Foto: Dennis Petersson

Foto:

Kinda2017-08-28 13:00

Från första maj till sista september pågår campingsäsongen för Hornåbergs Camping, med en månad kvar ger ägarna av Modi Kinda AB, Sofie Didi och Anna-Lena Monell som driver campingen, en tillbakablick av sommaren som har gått.
– Det har varit en fantastisk säsong, berättar Anna-Lena Monell och fortsätter.
– Innan sa vi att vi hinner göra det och det innan sommaren, men det blev världens vår så det har varit helt fullt upp med camping och matlagning.

Kristi himmelsfärdshelgen blev den bästa helgen under hela sommaren, med många besökare berättar duon.
– Vi har haft otroligt mycket gäster på campingen, det har bara ökat och i juli hade vi fullsatt, det har inte hänt förut, säger Sofie Didi.

De gäster som det har ökat av är barnfamiljer berättar Didi och Monell, ytterligare en kategori av gäster som har ökat är de från närliggande orter.
– Vi har många gäster från Åtvidaberg, Linköping, Västervik, Loftahammar och Vimmerby, det har ökat mycket, berättar Monell.

Didi fyller i.
– För att få ett break från vardagen behöver man inte åka så långt.

Under sommaren har det varit cirka 30 000 matgäster på campingen. Förra sommaren var det 7000 gästnätter och i år har det varit över 8000.
– Det är många gäster som aldrig har varit här innan och bara tänkt stanna en natt, men så har det blivit två-tre, berättar Didi.

De gick in i årets säsong med ny hemsida, nytt servicehus, två egeninköpta stugor och nya möbler. Ett nytt koncept med buffé i samband med de populära musikkvällarna, där bland annat Kalle Sellbrink, Martinoz och Gringos har uppträtt, testades också.
– Gästerna har varit jättenöjda med sin vistelse här och servicehuset, de har sagt att de tycker det är fräscht och fint, berättar Monell.

De berättar också att de har fått beröm för sina anställda, i år har personalstyrkan bestått av sammanlagt tretton personer.
– Vi har fantastiska sommarjobbare som vi är väldigt nöjda med, vi har båda jobbat i många år med ungdomar och det är jättehäftigt att se utvecklingen från första dagen på jobbet till nu, och ser hur självförtroendet har vuxit, säger Monell.

Hur ser det då ut inför nästa säsong?
– Vi ska sätta oss ner med fastighetsägaren och höra vad de har att säga och tänker om Hornåberg, berättar Didi.

Själva har de många idéer kring campingens fortsatta utveckling.
–Vi skulle vilja ha mer aktiviteter, det ska finnas aktiviteter för hela familjen, berättar Didi.
Monell instämmer och fortsätter:
–Lekparken här är alltid full av barn, men den är något som vi önskar skulle byggas om och göras mer rolig, och så funderar vi också på ett utomhusgym.

De nya aktiviteterna ska i så fall vara kopplade till naturen, som exempelvis kajakuthyrning och ett vandringsstråk med utgångspunkt och slut vid campingen.
–Vi vill också göra badplatsen mer tillgänglig om man sitter i rullstol, det är något som vi har pratat med kommunen om, säger Monell.

Vad skulle ni säga är det speciella med Hornåberg?
– Det finns ett lugn här som är svårt att hitta någon annanstans, jag kan ha en stressig dag men när jag kommer hit och ser ån flyter förbi så blir det ett lugn, säger Monell.
– Det kom fram en gäst till mig och sa ”This camping has a soul”, och det har den verkligen, den har ett lugn över sig, det är som en oas och området är väldigt vackert, avslutar Didi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om