En magisk kväll i Kisaparken

Partybanden ”2 Blyga Läppar” och ”Drängarna” gör under sommaren fem spelningar tillsammans. En av dessa ägde rum i Kisa parken under lördagens Day and Night. Med en stämning som var enorm.

De båda banden lockade stor publik och bjöd på en magisk stämning i Kisa parken. Foto: Morgan Karlsson

De båda banden lockade stor publik och bjöd på en magisk stämning i Kisa parken. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-06-05 11:19

Disorder Kisa som bildades 2013, är en motorklubb med tonvikten på amerikanska bilar och motorcyklar. Klubben arrangerar årligen en bilträff med prisutdelning för olika klasser.

Träffen har namnet Day and Night och äger rum i Kisa parken. Under åren har artisterna varierat fast nu har partybandet 2 Blyga Läppar uppträtt under två år och håller på att bygga upp den gamla härliga folkparkskänslan som rådde i Kisa för några år sedan.

lördagens regnväder begränsade antalet bilar till 33 mot drygt 100 året innan. Fast de som trotsade vädret fick njuta av mycket fina gamla bilar tillsammans med en stämning som visade hur kvällen skulle fortsätta.
Hela samhället levde upp under eftermiddagen och besökare reste långa avstånd för att få lyssna på de båda banden som i år delade den stora scenen i Kisa parken.

Som vår tidning skrev för någon vecka sedan så spelade dessa artister tillsammans under ett arrangemang i Halmstad förra året. Den stämning som rådde där den aktuella kvällen, ville banden sprida med sig över landet.
Efter lite diskussioner blev det allvar och planerna inför en sommarturné började ta form, medan de spelade in en gemensam låt ”Iskall öl och Captain Morgan” under december.

De kikade runt på de folkparker de kände till som också kunde rymma stor publik, och Kisa parken var därför given.

Med stor variation av åldrar och människor samlades omkring 600 personer i Kisa parken för att avnjuta spelningen 2016. Banden samlar hela tiden på sig allt större publik och under lördagens Day and Night var det fortfarande långa köer när ”Drängarna” gjorde sig klara på scenen.

Detta trots att besökarna kunde lösa entré i tre kassor. Till slut var besökarna inne och man kunde påbörja framträdandet.
När drängarna tog de första ackorden hördes ett stort jubel från publiken. En stämning som bara ökade i takt med den trallvänliga musiken. Många välkända hits från bandets start 1994 spelades upp för den musiktörstande publikskaran.

Efter ett litet uppehåll på den stora scenen blev det så dags för Kalmarbandet 2 Blyga Läppar att inta instrumenten. Ännu mera publik strömmade fram mot scenen och bandmedlemmarna bjöd dem alla på en oförglömlig konsert.
Båda musikbanden utstrålade en enorm kraft och energi som spred sig genom publikhavet. Som avslutning bjöd de på den nya gemensamma låten och stämningen steg till ett crescendo.

Innan kvällen påbörjades så berättade Linus Sundvall, en av 2 Blyga Läppars bandmedlemmar att han trodde på ett stora publiksiffror denna kväll.
– Vi hade världspremiär med detta samspel som vi kallar ”Samling vid pumpen” igår i Munkedalsparken i Tidan. Där drog vi ihop 1000 personer, berättar Sundvall tillsammans med sångaren Uffe Bergstrand.

Linus Sundvalls känsla höll i sig. Under hela kvällen florerade olika siffror angående publiken, och från bandens synvinkel bedömde de omkring 1500 personer framför scenen.
När sedan en mer noggrann undersökning av antalet kassainslag och swishbetalningar gjordes steg siffran till omkring 1700.

Under samtal med några besökare framkom det att många hade åkt långa avstånd för att följa sina idoler, som bjuder på en underbar feststämning.

Denna stämning ställde till det lite vid baren. Nytt för i år var att arrangörerna flyttat ner baren till lilla scenen där det även var disco och trubadur.

Detta för att lättare kunna ta emot fler kunder och ha större plats för dessa. Trots detta blev trycket så stort, att man fick kraftigt begränsa antalet besökare in till baren.

Denna kväll prövades även ett nytt koncept mellan artister och parkstyrelse. Det gick ut på att banden själva håller i arrangemanget gällande ljus och ljud, kassapersonal och publikintäkter.

Parkens kostnader blir på detta vis mer trygg då de enbart ställer upp med parken och dess personal samt att de delar på kostnaden tillsammans med banden gällande de sju vakterna. Parkstyrelsen får däremot ombesörja försäljningen och intäkterna av mat och dryck.
Ett win win koncept för denna lyckade kväll som säkerligen fortsätter som tradition.

Sångaren i Drängarna, Magnus Olsson sa efter att medlemmarna åter samlats i logen att:
– Detta var en sanslöst bra kväll. Vi är riktigt nöjda. Detta måste vi göra om igen Uffe! (2BL sångare)
– Äntligen har jag stått på Kisa parkens stora scen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om