En snöfattig julskyltning i Kisa

Ljusslingor, tomtar, dragspelsmusik, fint dekorerade skyltfönster och en glad Lionsklubb, snön som faller lätt från himmelen, nu har Kisaborna invigt årets julmånad.

Nissarna Elmedin, Linus, Jacob och Vilhelm sålde julklappar för att stödja Kisa BK.

Nissarna Elmedin, Linus, Jacob och Vilhelm sålde julklappar för att stödja Kisa BK.

Foto:

Kinda2016-11-28 15:00

Igår var det första advent och vad innebär det mer än att vi får tända första ljuset i staken? Jo det betyder också att det är dags för julskyltningen i Kisa. Butikerna och Lionsklubben hade laddat upp och trots den kalla blåsten som låg på tog sig många ut för att njuta av stämningen.

Visas från sin bästa sida

Dagen är speciell på många sätt, inte nog med att Kisas torg fylls upp med 15 utställare, dragspelspelare, tomtar med julklappar, ponnyridning, lotterier och många många andra aktiviteter så händer det grejer både vid Vråkenområdet och på Hembygdsgården. Hela Kisa lyser och visas upp från sin bästa sida. Birgitta Andersson från Kisa har gått på julskyltningen i många år.

- Jag kör varvet runt, det är en tradition att göra det och sen åka hem och dricka adventskaffe. Dessutom förenar jag nytta med nöje och köper julklappar, nu ska jag in på biblioteket och köpa almanackor, det är också tradition.

Pengar till välgörande ändamål

Det är Kisas butiker tillsammans med Lions som arrangerar dagen. I ett av lotterierna på torget står Veine Frid och Åke Johansson, båda representanter från Lions.

- Vi försöker hålla traditionen kvar, det är roligt, säger Frid.

- Ja och så samlar vi in pengar, allt vårt överskott går oavkortat till flyktingbarn i Syrien, det är det fina med Lions, att det inte är några pengar som först försvinner, tillägger Johansson.

Hodo Shucayb och Kerstin Bellman fick klappa på Hagar.
Hodo Shucayb och Kerstin Bellman fick klappa på Hagar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om