En uppvisning i råstyrka

I en dimma av adrenalin, svett, magnesium och styrkevrål avgjordes i fredags en tävling i styrka och uthållighet på torget i Kisa. Och trots att den svenska styrkeeliten medverkade tog Kindaborna Magnus och Torbjörn Samuelsson hem en storseger.

Bröderna Torbjörn och Magnus Samuelsson vann alla grenarna i tävlingen. Här går Torbjörn en Farmers walk.

Bröderna Torbjörn och Magnus Samuelsson vann alla grenarna i tävlingen. Här går Torbjörn en Farmers walk.

Foto:

Kinda2004-05-24 06:24

En storpublik som inte lät sig avskräckas av att regnet hängde i luften hade samlats på torget i Kisa för att se tolv råstarka karlar göra upp om vilka som var de starkaste.
Den svenska eliten inom Starkeman-grenen var samlad i Kisa för tävlingen Kinda Sparbank Strongman Challange, som arrangerades av Torbjörn och Magnus Samuelsson tillsammans med Kinda sparbank. Men trots det tog bröderna och Kindaborna Torbjörn och Magnus Samuelsson hem segern utan problem, de vann samtliga tävlingsgrenarna.
Tävlingen var en partävling där deltagarna tävlade och hjälptes åt två och två. Förutom bröderna Samuelsson deltog två andra Kindabor i tävlingen, Nicklas "Nisse" Hult från Tidersrum och Mattias Linde från Rimforsa.

Dra timmerbil
I den första deltävlingen skulle deltagarna dra en 15 ton tung timmerbil cirka 25 meter. Här drar de flesta deltagarna på cirka 30 sekunder, medan bröderna Samuelsson drar bilen på cirka 25 sekunder.
Den andra tävlingsgrenen, Conans cirkel, går ut på att deltagarna ska lyfta upp en bom där det hänger två av arméns vapenskåp, som tillsammans väger cirka 350 kilo. Man ska sedan gå runt med bommen tills man inte orkar längre, och ens tävlingspartner får ta över. Även här lyckas bröderna Samuelsson bära skåpen längst.
Nästa sten kallas stockpress, och handlar om att tillsammans lyfta en 120 kilos stock så många gånger som möjligt över huvudet under två minuter.
- Det här är en av mina favoritgrenar, det är klart att man vill glänsa lite på hemmaplan, säger Magnus Samuelsson.
Även här lyckas Samuelssons bäst, och även när de vet att de har vunnit lyfter de stocken en extra gång, för publikens skull.

Lyfter stocken tio gånger
Men den riktiga bragden inom Stockpressen stod dock tyngdlyftaren Jörgen Ljungberg för. Hans partner Daniel Rubbin gör en av sina första tävlingar och lyckas inte få upp stocken över huvudet, så Jörgen Ljungberg lyfter helt enkelt stocken tio gånger själv, en bedrift som gör att laget hamnar på andra plats efter grenen.
Farmers walk går ut på att deltagarna ska gå sammanlagt 100 meter med 130 kilos tyngder i varje hand. Även här tar Torbjörn och Magnus Samuelsson hem en promenadseger.

Traktordäck inställt
- Kroppen känns ganska bra just nu, sammanfattar Magnus Samuelsson.
Grenen som går ut på att deltagarna skulle välta ett 430 kilo tungt traktordäck fick tyvärr ställas in, eftersom regnet gjorde att däcket blev för halt och skaderisken för stor.
Den avslutande grenen gick ut på att de starka männen skulle lyfta fem ölfat på cirka 100 kilo och fem runda stenar, som vägde 100-160 kilo, upp på ett podium. Och eftersom Magnus Samuelsson är regerande världsmästare i stenlyft hade de andra deltagarna inte heller här mycket att sätta emot de båda Kindabröderna och Torbjörn och Magnus Samuelsson kunde ohotade vinna tävlingen.

Resultat:
1. Torbjörn och Magnus Samuelsson, 30 poäng
2. Mats Corneliusson och Tomas Zurkichen, 21 poäng
3. Kalle Lane och Håkan Petschler, 16 poäng
4. Mattias Linde och Tommy Laine, 16 poäng
5. Jörgen Ljungberg och Daniel Rubbin, 12 poäng
6. Nicklas "Nisse" Hult och Andreas Rosell, 10 poäng
I grenen Conans cirkle skulle deltagarna bära runt på två av arméns vapenskåp. Här jobbar Kalle Lane och Håkan Petschler hejar på.
I grenen Conans cirkle skulle deltagarna bära runt på två av arméns vapenskåp. Här jobbar Kalle Lane och Håkan Petschler hejar på.
Fakta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om