Enigt ja till besparingar

Ett enigt kommunfullmäktige tog beslut om nedskärningar med 6,4 miljoner kronor. Och om oförändrade ramar nästa år. Socialnämnden flaggade dock för att man kommer att begära flera miljoner mer i anslag.

Kinda2009-06-17 06:55

Rejäla nedskärningar väntar i höst. Det står klart sen ett enigt fullmäktige klubbat igenom förslaget till besparingar i måndags kväll.

Ner 1,5 procent
Nu skärs samtliga nämnders ramar ner med 1,5 procent. Det innebär till exempel att barn- och utbildningsnämnden ska spara 2,8 miljoner och socialnämnden 2,2 miljoner i höst.
I beslutet ingår också att budgetramarna för 2010 inte räknas upp. Det innebär i praktiken ännu större besparingar nästa år. Om nu inte konjunkturen vänder.
- Det gäller att vi håller i de pengar vi har, sa kommunalrådet Anders Ljung (C). Annars blir det besvärligt i framtiden. Det är viktigt att 2009 års ramar hålls annars kommer det att belasta 2010 års budget.

Fler miljoner
Nils-Gunnar Wenhov (FP) höll ett långt anförande där han argumenterade för mer pengar till socialnämnden där han är ordförande.
- Vi måste få ett antal miljoner; jag vill inte precisera hur många. Jag går med på förslaget. Men jag ber att få återkomma i november med den slutliga summan vi behöver inför 2010.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om