"Ett bra avtal för Vökby Bredband"

Itsams ordförande Sven-Inge Karlsson (C) hade ingen aning om att Frank Gunnarsson anlitades av Itsam. - Det ska inte vara så, säger han.

Itsams ordförande Sven-Inge Karlsson (C) hade ingen aning om att Frank Gunnarsson anlitades av Itsam.

Itsams ordförande Sven-Inge Karlsson (C) hade ingen aning om att Frank Gunnarsson anlitades av Itsam.

Foto:

Kinda2014-04-08 07:06


I lördagens upplaga av vår tidning berättade vi om den nära kopplingen mellan Itsam och Vökby i allmänhet, och Itsams tidigare vd Alberto Necovski och Vökbys nuvarande vd Frank Gunnarsson i synnerhet.
Via sitt konsultföretag har Gunnarsson ställt fakturor på 602 550 kronor till Itsam. Båda it-bolagen är helägda kommunbolag, och Ydre, Kinda, Boxholm och Ödeshög är delägare av båda bolagen.
- Det här har vi inte haft en susning om, men upphandlingar kom upp efter allt som var i höstas och jag hoppas att det kommer att fungera bättre nu, säger Itsams ordförande Sven-Inge Karlsson (C).
Hur ser du på den här kopplingen?
- Jag vet varken om det är rätt eller fel, men Frank och Alberto har känt varandra sedan 2001. Jag kom in i bilden 2010 och det här har skötts på tjänstemannanivå.
Har Frank gynnats av sin ställning som vd i Vökby?
- Det kan jag inte uttala mig om. Det här har varit mellan dem och de är nog lika varandra som personer. Båda kan säkert ge och ta.
Hur ser du på att vd:n för det ena kommunala it-bolaget anlitat vd:n för det andra kommunala it-bolaget?
- Tydligen gör man så på en del saker, men det ska inte vara så. Jag är med i båda grupperingna så jag har ingen åsikt om det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om