Ett konstruktivt klagomål

Samma visa varje vinter. Invånare som klagar på snöröjningen. Det är antingen för mycket röjt, eller för lite. Eller röjt på felplatser.

Kinda2017-12-21 11:15

Nu skiljer sig den klagande personen i Rimforsa från mängden. Han har inte bara klagomål att komma med, utan även ett konkret förslag till ansvariga om hur rutinerna ska kunna förbättras. Och förslaget tas väl emot av arbetsledare Jimmy Johansson på Kinda kommun som tackar för förslaget och lovar att åka och undersöka om det skulle kunna införas.

- Vi ska tillsammans med vår entreprenör försöka hitta en bra lösning för alla, säger han.

Åt andra hållet

Det gäller snöröjningen på Strömsvägen i samhället. Som det görs idag blir en fastighetsägares utfart dels blockerad med snömassor, dels plogas gruset från uppfarten till viss del bort.

-En annan konsekvens är att bilar som kör in på vår väg, som är en återvändsgränd, och som normalt backar upp på vår uppfart för att kunna vända, nu istället tvingas backa hela vägen tillbaka.

Förslaget är att antingen ploga hela vägen i sin hela sträckning, och det skulle göra att plogbilen kan vända enklare, eller också helt enkelt ploga vägen åt andra hållet.

-Då skulle snön hamna nere på gräsplätten vid Järnvägskorsningen som tillhör Banverket och det tror jag inte de har något problem med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om