Ett vinnande hopp till final i Falsterbo

Om några dagar är det en spänd förväntan för Evelina Siverholm från Kinda. Under våren har hon kvalat sig vidare under sex till sju tävlingar där en toppensäsong fört henne vidare till final i Falsterbo Horse Show.

Efter en toppensäsong tävlar snart Evelina Siverholm i Falsterbo Horse Show. Foto: Malin Siverholm

Efter en toppensäsong tävlar snart Evelina Siverholm i Falsterbo Horse Show. Foto: Malin Siverholm

Foto:

Kinda2017-07-05 07:10

Evelina Siverholm som tillhör Kinda Ridklubb, har under våren ridit flera kval över stora delar av Sverige. Varje kvaltävling räknas poängen samman och de 60 bästa får sedan komma till finalen i Falsterbo Horse Show den 8- 9 juli.

– Det var 320 ekipage anmälda från början och detta har verkligen varit en toppensäsong för mig, informerade Evelina Siverholm. Jag har deltagit i sex eller sju kval, fast lyckats bra, så poängen räckte för att få nå mitt mål för säsongen.

Falsterbo är en stor tävlingsvecka dit det kommer ryttare och hästar från hela Europa. Under hela veckan tävlas det i olika klasser, fast för Evelina Siverholms del är det hoppning som gäller.

– Inom hästvärlden för amatörryttare är det här den största tävling man kan rida, så visst är det nervöst, samtidigt väldigt kul att få vara på de större arenorna med all publik. Jag har ett elva årigt halvblod sto som jag tävlar med. Trots att jag bara haft henne under två år så har vi verkligen klickat bra med varandra.

– Under lördagen och söndagen sker det nya kvaltävlingar, där de 20 bästa tar sig vidare till onsdagens slutfinal på den stora gräsplanen vecka 28. Jag är väldigt glad att komma så här långt, fast väl på plats kommer jag ju inte att feg rida direkt, så vi får se hur det hela slutar, avslutade Evelina Siverholm

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om