EU:s revisorer ifrågasätter bredbandsprojekt

EU har gjort en revision på bredbandsprojektet i Kinda kommun. I den preliminära rapporten ifrågasätts att anslutningsavgifterna hamnar i det konkurshotade Vökby Bredband AB, i stället för att hanteras som en intäkt i projektet. Konsekvensen av att anslutningsavgiften tillfaller bolaget kan innebära att EU-stödet på miljontals kronor reduceras i motsvarande omfattning.

Kinda2007-02-05 07:39

Det är Urvalskontrollen vid Länsstyrelsen i Jämtlands län som enligt en EG-förordning genomfört en revision av projektet Köby Steg 2, etapp 1, vilket gällt byggandet av fibernät sträckan Kisa - Rimforsa och del av Rimforsa.
I granskningen har man upptäckt att Kinda kommun inte genomfört upphandlingar i enlighet med sina egna interna regler och riktlinjer, och har därmed också brutit mot Lagen om offentlig upphandling (LOU), samt att anslutningsavgifterna inte hanteras och redovisas som intäkter i projektet.
I den preliminära kontrollrapport som vår tidning tagit del av, och som både Kinda kommun som stödmottagare och Förvaltningsmyndigheten för Mål 2 Södra i Jönköping nu fått kommentera innan utformandet av den slutliga rapporten, pekas det på att projektet belastats med kostnader för material och arbete ända fram till enskilda fastigheter. Undantaget är grävningsarbeten från fastighetsgräns fram till huset och eventuell håltagning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om