Expansion efter Rimaster nya laddat samarbete

Framgångarna för Rimaster AB i Rimforsa bara fortsätter. På bara drygt ett och ett halvt år har personalstyrkan fördubblats från 80 till närmare 160 och när nu ett nytt kladdat samarbete med Chargestorm inleds förväntas en fortsatt expansion. -Jag vill inte göra några direkta utfästelser i absoluta tal, men det är helt klart så att behovet av nyanställningar fortsätter i samma takt.

Kinda2017-11-01 12:10

Den som säger så är Mathias Nilsson, VD för Rimaster Electrosystem i Rimforsa. Han är idag mycket nöjd med utvecklingen och ser det nya samarbetet med Chargestorm som mycket värdefullt.

-Det Norrköpingsbaserade företaget är ledande inom e-Mobility. Vi ska tillverka den nya laddstationen EVA Wallbox, som kommer att marknadsföras globalt.

Stor kompetens

Han ser redan idag en mycket stark utveckling för rena elbilar. Tidigare har hybrider av olika slag haft en stark utveckling, men nu förväntas en explosion för rena elbilar.

-Och där kommer vi in i bilden genom Chargestorm. De är marknadsledande på systemlösningar och laddningsstrukturer för elfordon, berättar han. Chargestorms teknik återfinnes i merparten av de laddstationer som säljs på marknaden och företagets driftsystem används av Norges största operatörer.

Rimaster kommer att tillverka EVA Wallbox som är Chargestorms nya laddstation för hem, bostadsrätter och företag. EVA Wallbox bygger på ett intelligent system som kan kopplas upp mot internet, EVA Connected, för övervakning och fjärrstyrning. Produktionen sker i Rimforsa och Rimaster har helhetsansvaret för tillverkning, funktionstester och just in time-leveranser.

-Rimaster har en omfattande kompetens när det gäller elskåp och behärskar helheten vilket gjorde det möjligt att få en snabb uppstart. Rimasters systemerbjudande med kompetens inom utveckling, el och elektronik är också en trygghet för framtiden, konstaterar Chargestorms VD Patrik Lindergren.

Kunskapsintensiva

Samarbetet är ett uttryck för Rimasters strategi att arbeta med ny och hållbar teknologi.

- Det här är ett intressant produktområde som vi tror kommer att växa mycket i framtiden, säger Andreas Kronström som är Key Account Manager på Rimaster.

- Alla typer av smarta och effektiva systemlösningar för ett mer hållbart samhälle är av stort intresse för oss och vi tycker att det är väldigt roligt att få vara med Chargestorm på den här resan. Vi är två kunskapsintensiva företag med matchande ambitioner och som kan utvecklas tillsammans.

Passar perfekt

Mathias Nilsson ser en mycket stor utvecklingsmöjlighet i samarbetet med Chargestorm. All tillverkning kommer att ske i Rimforsa och den största utmaningen blir att hitta den personal som krävs.

-Vi söker konstant personal, säger han. Helst ska de ha någon form av el, eller automationsutbildning, men beroende på erfarenheter kan vi även rucka lite på de kraven.

Det är ingen risk att Rimasters nuvarande produkter blir lidande när produktionen ökar i Rimforsa?

-Nej, vi har en bas i vår produkter och de får inte bli lidande på något vis. Däremot kommer vi att behöva utöka vår fabriksyta, vilket kommer att ske när vi tar resterande delar av Rimasterfastigheten i bruk vid årsskiftet.

Så det finns inga orosmoln vid horisonten?

-Nej, det finns inga som helst tendenser till att uppgången ska vika av. Och detta är en produkt som passar helt perfekt rent strategiskt för vår verksamhet här i Rimforsa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om