Expert föreläste om cannabis

I går gästade Erik Lejionmarck Kisa med sin föreläsning om argumenten kring legaliseringen av cannabis, om hur man tar diskussionen och hur cannabis påverkar både våra unga och det samhället de växer upp i. All skolpersonal, FAUK, fritidsgården, IFO och Kinda Lärcentrum var där för att lyssna, lära och argumentera. - Det är en pedagogisk utmaning att förklara riskerna med cannabis men det är viktigt eftersom att framförallt unga människors psykiska hälsa riskeras av drogerna, berättar Erik Lejionmarck.

I går var föreläsare Erik Lejionmarck i Kisa och föreläste om cannabisfrågan.

I går var föreläsare Erik Lejionmarck i Kisa och föreläste om cannabisfrågan.

Foto:

Kinda2014-08-14 06:55


Nyligen släppte polismyndigheten, landstinget och länsstyrelsen en bok med den regionala handlingsplanen för ANDT i Östergötland. ANDT står för alkohol, narkotika, doping och tobak, och i denna bok finns punkter som varje år rekommenderas att göra av kommunen, skolan och landstinget. På grund av den här handlingen och kanske främst för att samhället ser ut som det gör har Tekinkcollege Allhamra, Värgårdsskolan och FAUK sett till att anordna en kompetensutvecklingsdag.

Tre huvudpunkter
I går samlades all skolpersonal, FAUK, fritidsgården, IFO och Kinda Lärcentrum i församlingshemmet i Kisa för att lyssna till en föreläsning av Erik Leijonmarck.
Erik Lejionmarck är statsvetare och föreläsare om narkotika sedan 1,5 år tillbaka och under tre timmar fick besökarna lyssna till fakta, debattera och argumentera om frågan cannabis.
- Man kan säga att det finns tre huvudpunkter i föreläsningen. Hur och varför narkotika blev förbjudet, huvuddragen i den internationella drogdebatten och cannabisplantan och dess effekter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om