EXTRA Explosionsrisk vid brand i natt

Omkring klockan 23:30 på natten mot onsdag så fick SOS alarm in ett samtal om en brand i en pannrumsbyggnad på en gård utanför Kisa.

Brandförlopp gick snabbt i den gamla timrade byggnaden.

Brandförlopp gick snabbt i den gamla timrade byggnaden.

Foto:

Kinda2017-11-22 08:00

Då gården ligger söder om Kisa så åkte räddningstjänsten från både Horn och Kisa till platsen. Även styrkan från Rimforsa blev larmad, fast de stoppades på vägen och fick återgå. Polis och ambulans var också på plats.

Kraftig brand och rök

Fastighetsägaren på platsen berättade att han skulle gå ut för att titta till pannan innan han la sig att sova, det var då han såg lågorna från skorstenen.

Det visade sig att branden härjade på ovanvåningen i det gamla timmerhuset från 1800 talet som fungerar som förråd och pannrum.

Eftersom byggnaden var en gammal timrad stuga, så blev branden och rökutvecklingen kraftig.

Explosionsrisk

När räddningsledaren kom till branden var det redan övertänt. Räddningsstyrkorna fick istället se till att hålla branden i schack så den inte spred sig.

Det var också en explosionsrisk då en gammal oljetank fanns i pannrummet. Fast som tur var så gick det hål i tanken utan explosion.

Brinna ner

Delar av räddningsstyrkan fick stanna kvar några timmar mot morgonen, för att fortsätta ha branden under kontroll, fast med ett tidigt beslutet att låta byggnaden brinna ner.

Räddningstjänsten från både Horn och Kisa var på plats vid det övertända pannrummet. Foto: Morgan Karlsson
Räddningstjänsten från både Horn och Kisa var på plats vid det övertända pannrummet. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om