Få Rimforsabor i nya Kindafullmäktige

Den genomsnittlige kf-ledamoten i Kinda är en 55-årig manlig socialdemokratisk Kisabo. Det finns en sådan: Urban Eriksson. Däremot är Rimforsa tätort dåligt representerad, bara fyra ledamöter att jämföra med Kisas 15.

Samling i Kindas nya kommunfullmäktige. Men bara fyra Rimforsabor får plats bland de 35 ledamöterna. Foto: Jan Björkegren

Samling i Kindas nya kommunfullmäktige. Men bara fyra Rimforsabor får plats bland de 35 ledamöterna. Foto: Jan Björkegren

Foto:

Kinda2006-11-15 07:25

I måndags kväll samlades det nya kommunfullmäktige för första gången. Den här gången bara 35 ledamöter att jämföra med 39 de två senaste mandatperioderna och 49 ännu längre tillbaka.
En titt på den geografiska fördelningen visar att de flesta kommundelar har fått ungefär den representation som de borde med tanke på folkmängden. Men det finns ett undantag: Rimforsa tätort.
Med bortåt 2 300 invånare borde Rimforsa haft åtta mandat. Men man har bara fått fyra mandat, varav tre socialdemokrater. Bara en borgerlig ledamot bor i tätorten: Lena Käcker Johansson.
Kisa tätort, med cirka 3 750 invånare, är däremot väl tillgodosedd. 15 ledamöter är till och med lite mer än de drygt 13 man rent statistiskt borde ha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om