Familjedag på Värgårdsudde med tv-kändis

I morgon är det en familjedag med bland annat naturpyssel, bakning av pinnbröd och fiske på Värgårdsudde i Kisa med Jenny Järholm, känd från barn-tv. Dagen blir även starten för natur- och kulturguidningarna i Kinda.

Kultursekreterare Hanna S Carlander och turistchef Ann-Louise Södersten ser fram mot årets natur- och kulturvandringar i Kinda. Foto: Lars-Göran Bexell

Kultursekreterare Hanna S Carlander och turistchef Ann-Louise Södersten ser fram mot årets natur- och kulturvandringar i Kinda. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-05-19 14:50

- Vi har försökt att variera oss och få till det så mycket som möjligt, säger Ann-Louise Södersten, turistchef i Kinda som tillsammans med kultursekreterare Hanna S Carlander presenterar ett spännande program med ett tio-tal natur- och kulturguidningar runt om i Kinda.

Först ut är redan i morgon eftermiddag när Jenny Järholm, känd från barn-tv kommer till Värgårdsudde i Kisa.

- Här blir det naturpyssel och att vara i rörelse. En tipspromenad kommer att finnas där det gäller att gissa bajset efter tolv olika djur, säger Hanna S Carlander.

Man kommer även att baka pinnbröd och grilla egenfångad fisk och gå på spången ute vid udden med egengjord barkbåt.

Tidigare har det arrangerats familjedagar/kvällar på Valö, Hallstad ängar och Föllingsö som tillsammans har lockat över 2 000 besökare.

- Vi hoppas på mycket folk i morgon också, säger Ann-Louise Södersten.

Lördag den 3 juni är det Svalgölens naturreservat som är i fokus. Svalgölen ingår i en stor affär mellan Svenska kyrkan och naturvårdsverket där sex nya naturreservat bildats. Både biskop Martin Modeus och landshövding Elisabeth Nilsson kommer att inviga det senaste tillskottet bland naturreservaten.

Söndag 4 juni guidar Lars Frölich och Jerker Carlsson runt i Ennesbo by.

Nationaldagen den 6 juni guidar Lars Frölich och Markus Lindberg vid Kulterna, Kättilstad där ett höggravfält från yngre järnåldern ligger.

Lördag 6 juni blir det vandring vid Ekeby, Horn där Lars Frölich, Markus Lindberg och Gun-Britt Monell guidar till platsen med gravfält från järnåldern.

Onsdag 21 juni blir det elfiske i Kisaån och guidning i Föllingsö odlingslandskap med Lars Frölich och Markus Lindberg.

Marie Hagsten, Tommy Thuresson och Jerker Carlsson håller i vandringen längs Talusaån till Kisa gamla lasarett onsdag 12 juli.

Söndag den 23 juli blir det en båttur med M/S Kind, som utgår från Horn, i den sydligaste delen av Åsunden. Guider är Jerker Carlsson och Joakim Johansson.

Dagen efter är det en ny tur med MS/Kinda, då från Rimforsa hamn. Guide är Joakim Johansson och turen går längs Kinda kanal.

Onsdag 26 juli guidar Jerker Carlsson på en mat, natur och kulturresa med buss genom Kinda och Ydre.

Den 16 september avslutas natur- och kulturvandringarna i Kinda i Väsby, Slätmon där Mikael Hagström guidar bland matsvampar och andra intressanta skogsarter.

Under sommaren blir det även guidningar i Trollegater, Tidersrums kyrka, Smedstorps dubbelgård och Föllingsö museum.

Natur- och kulturvandringarna arrangeras i samarbete mellan Kinda kommun, lokala föreningar, Länsstyrelsen, Östergötlands museum och Region Östergötland.

I morgon eftermiddag kommer tv-kändisen Jenny Järvholm till Värgårdsudde i Kisa.

I morgon eftermiddag kommer tv-kändisen Jenny Järvholm till Värgårdsudde i Kisa.
I morgon eftermiddag kommer tv-kändisen Jenny Järvholm till Värgårdsudde i Kisa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om