Farväl och välkommen för hövdingen

Landshövding Björn Eriksson avtackades i fredags kväll i Ydre. Men han hälsades samtidigt välkommen. För han kommer att fortsätta vara fritidsboende i just Ydre.

Landshövding Björn Eriksson fick en rejäl kram av kommunalrådet Inga Arnell Lindgren när han avtackades i Ydre i fredags.

Landshövding Björn Eriksson fick en rejäl kram av kommunalrådet Inga Arnell Lindgren när han avtackades i Ydre i fredags.

Foto:

Kinda2009-06-02 06:46


Det blir mycket avtackningar, presenter och tacktal de närmaste veckorna för Björn Eriksson. Orsaken är självklart att han ska sluta som landshövding.
I Åtvidaberg avtackades han i samband med fotbollsderbyt mellan ÅFF och Norrköping härom veckan. I Boxholm blir det en båttur på Sommen den 4 juni och i Kinda avtackas han i samband med invigningen av Amerikaveckan den 12 juni.

Slöjd, rim och vapen
I fredags var det Ydres tur. Middag på Ydre Wärdshus med lokala specialiteter på tallriken.
Kommunalrådet Inga Arnell Lindgren avtackade med ett träfat av slöjdaren Björn i Torpa, kommunchef Pär Fransson överlämnade Ydres vapen, Bernt Karlsson höll hyllningstal på rim och hustrun Inga-Lisa läste Ydrepoeten Teodor i Snararp.
Eriksson tackade och berättade om hur han som nybliven landshövding försökt imponera genom att prata om "urkons håla". Det var bara det att han uttalade det som "urrkåns håla".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om