FAUK kan tvingas flytta

Framtiden för Kåken är mycket oviss. - Det känns för jävligt. Som det ser ut nu tvingas vi flytta till mindre lokaler, säger FAUK-ledaren Pelle Lundström.

Det är många som har hyllat FAUK:s arbete. 2013 fick Pelle Lundström ta emot ett uppmuntringspris från Lions.

Det är många som har hyllat FAUK:s arbete. 2013 fick Pelle Lundström ta emot ett uppmuntringspris från Lions.

Foto:

Kinda2015-03-26 09:29


Politiker, företagare och olika organisationer har hyllat FAUK:s arbete med ungdomshuset Kåken. Sedan starten 2012 har Kåken, som ligger på Storgatan i Kisa, blivit ett andra hem för många Kindaungdomar.
Det har gjorts ett socio-ekonomiskt bokslut som visar att samhället sparar många miljoner kronor varje år - tack vare ungdomshuset.

Stödet upphör
Men samtidigt som mycket har varit positivt har FAUK-ledaren Pelle Lundström hela tiden känt en oro över hur verksamheten ska finansieras i framtiden.
Det kostar 2,2 miljoner kronor per år att driva Kåken i nuvarande format. Kommunen har skjutit till 800 000 kronor per år. Dessutom har Arvsfonden gått in med drygt en miljon kronor om året.
Men den 31 maj upphör stödet från Arvsfonden.
- Vi har flaggat för det här problemet under en längre tid. Vi vill att kommunen ska gå in med mer pengar för att säkra upp Kåkens verksamhet över en längre tid, men vi har inte fått något gehör, säger Pelle Lundström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om