Fem brandmän ska hjälpa till i Sala

Det var för cirka 1,5 vecka sedan branden i Sala startade, sen dess har släckningsarbetet pågått för fullt och räddningstjänster från Sveriges alla hörn har åkt dit för att hjälp till. Nu även Kinda Räddningstjänst som i går åkte från Kisa med fem man för att bistå med allt de kan.

I går åkte fem brandmän till Sala för att hjälp till med branden. På bilden syns Daniel Johansson, Marcus Andersson, Fredrik Landin och Andreas Jarledal.

I går åkte fem brandmän till Sala för att hjälp till med branden. På bilden syns Daniel Johansson, Marcus Andersson, Fredrik Landin och Andreas Jarledal.

Foto:

Kinda2014-08-11 06:40


Enligt myndigheternas teori startade branden i anslutning till en skogsmaskin vid ett markarbete. På en vecka blev branden rekordstor och räknas i dag som den största branden i modern tid i Sverige. Branden är ännu inte under kontroll och när myndigheterna ropade efter tillgängliga resurser anmälde sig Kinda Räddningstjänst. I dag åker Andreas Jarledal, Daniel Johansson, Kristian Hedell, Fredrik Landin med insatsledare Marcus Andersson i spetsen till Salabranden för att hjälp till.
- Jag tycker det känns som en självklarhet, när de ber om hjälp är det klart att vi ska hjälpa till. Hade det hänt oss hade vi behövt dom, säger Marcus Andersson.

"Vet väldigt lite"
Hur de kommande dagarna skulle se ut kunde de fem brandmännen inte svara på när vår tidning träffade de på barnstationen i Kisa strax innan de skulle ge sig av på söndagen.
- Vi vet väldigt lite än så länge. Vi ska åka till ledningscentralen i Ramnäs och där kommer vi att få instruktioner från skadeplatschefen. Kanske kommer vi att få jobba tolv timmars pass men det är svårt att säga, säger Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om