Fibererbjudande från Telia direkt till landsbygdsboende i Kinda

Det är inte bredbandstekniken som sådan, som blivit billigare. Det är inte grävningsjobbet och det bor inte fler människor på den svenska landsbygden. Men de är beredda att betala lite mer för en snabb fiberanslutning.

Kinda2017-11-09 09:05

– Ja, det är orsaken till att vi nu satsar på den svenska landsbygden, och nu särskilt i Kinda kommun.

Den som säger så är Thomas Bäckström, Telia Fiber Business, försäljningschef Sverige för Öppen fiber villa och företag.

– Så ärlig ska jag ändå vara, att jag kan säga att det inte är inkomsterna från själva anslutningen och kabelgrävningen, som gör att vi nu gör denna satsning. Det är möjligheten till de framtida abbonemangsinkomsterna.

En sådan anslutning som Telia nu ska genomföra i Kinda beräknas ”hålla” i minst 40, kanske 50 år.

Det var helt nyligen det damp ner ett lätt brev hos många boende på landsbygden i Kinda kommun, men med ett tungt innehåll. Telia avslöjade att det nu sker en satsning på Östgötakommunen.

För kampanjpriset 18 900 kronor inklusive moms, ska de flesta boende på Kindalandsbygden, kunna få supersnabb uppkoppling inte bara fram till tomtgränsen, utan fem meter in i huset, till valfri plats.

– Normalpriset för en sådan anslutning ligger på 34 900 kronor, säger Thomas Bäckström till vår tidning.

Det finns dock en hake. Den fastighetsägare som önskar anamma erbjudandet måste bestämma sig och skriva på avtalet senast den sista november.

– För att informera ytterligare om det hela ska vi ha två informationsmöten i Församlingsgården i Kisa på torsdagskvällen den 16 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om