Flera lekfulla beslut i kommunfullmäktige

Normalt sett har kommunfullmäktige sammanträde den sista måndagen i varje månad. Från och med i år vill politikerna skoja till det en smula och håller möte på helt andra dagar. Vid första mötet lär det bli en del lekfulla beslut...

Så här kul såg det ut i Rimforsa den 26 juni när den nya lekplatsen intill Sommen, invigdes med gungande och klätter. Foto: Morgan Karlsson

Så här kul såg det ut i Rimforsa den 26 juni när den nya lekplatsen intill Sommen, invigdes med gungande och klätter. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2018-02-09 06:15

Det verkar vid en snabb blick på sammanträdesschemat för året att måndagar är avsatta, och oftast arrangeras sammanträdena den andra måndagen i månaden - men det finns undantag för det också, i maj till exempel, när det är första måndagen i månaden, liksom i november.

Lekfullt

Första sammanträdet för året sker på måndag kväll när sammanträdeslistan är lekfull även på andra sätt. Det är nämligen dags att ta beslut om att investera och ta beslut om nya lekplatser i Horn, Hycklinge och Kisa.

Den nya lekplatsen i Rimforsa byggdes och skojades igång redan under förra året.

När det gäller lekplatsen i Kisa har ett villkorat beslut tagits i kommunstyrelsen, nämligen att starttillstånd beviljas under förutsättning att kommunfullmäktige skjuter till en miljon kronor till det hela.

Uppdrag

De båda lekplatserna i Kisa och Horn behandlas tillsammans som ett ärende och totalkostnaden för de båda är beräknade till 1,6 miljoner kronor. Nybyggnaden av lekplats i Kisa kommer att ske vid Kullaparken och med tema Skog och Äventyr.

I Horn handlar det om såväl ombyggnad av befintlig lekplats, som nybyggnad i anslutning till den. Det hela äger rum vid lekplatsen i anslutning till Hornåbergs camping.

Kommunstyrelsen har redan tidigare uppdragit till kommunchefen Rosie-Marie Fors, att kolla upp och rapportera vilka befintliga lekplatser som kommer att tas bort i samband med att de nya står klara.

Som förslaget ligger ska arbetet ske under våren och lekplatserna ska kunna börja roa redan tidig sommar.

Hycklinge

Parallellt med de 1,6 miljoner som satsas på större lekplatser i Kisa och Horn, kommer även beslut tas om nybyggnad av en lekplats i Hycklinge under innevarande år. Kostnaden för den är beräknad till 400 000 kronor.

Det innebär att Kinda kommun i denna veva satsar två miljoner kronor på fortsatta arbeten med uppdaterade lekplatser runt om i kommunen.

Den kommer att placeras på grönytan utmed Hycklingevägen, efter kyrkan mittemot hyreshuset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om