Flera stölder i Kinda på kort tid: "Ingen misstänkt"

Flera elverktyg från en verkstad, en robotgräsklippare från en villatomt och en båtmotor ur en hamn. Under slutet av förra veckan inträffade flera stölder runt om i Kinda.

Kinda2021-08-16 12:28

När vi når polisens presstalesperson Björn Öberg är raden av stöldanmälningar relativt lång. Mellan klockan 22.00 i torsdags och klockan 12.00 i fredags är det någon eller några som har brutit sig in i en verkstad. Inuti verkstaden, som ligger på ett industriområde i Kisa, har tjuvarna gjort inbrott i en firmabil och lyckats stjäla ett tiotal elverktyg. En brottsplatsundersökning har genomförts.

– Förundersökningen pågår fortfarande, vi har varit på platsen och sökt efter spår, men vi har ingen misstänkt ännu, förklarar Öberg.

Tidigare under torsdagen ska en robotgräsklippare ha stulits från en villatomt på landet utanför Rimforsa. Här har polisen valt att inte inleda en förundersökning. Värdet på robotgräsklipparen är inte angivet.

– Den drabbade familjen ska ha befunnit sig på baksidan av sitt hus när gräsklipparen stals. Trots det har de varken sett eller hört något misstänksamt, så vi har inget att gå på, berättar Öberg.

Under fredagsnatten har en båtmotor stulits från en hamn i Rimforsatrakten. Inte heller här pågår någon förundersökning.

– Båtmotorstölder blir något vanligare nu när folk går tillbaka till jobbet samtidigt som det blir allt mörkare på kvällarna, säger Öberg.

Slutligen har fem gallerdörrar brutits upp, i ett förråd i centrala Kisa. Anmälan inkom på torsdagen men när inbrotten skett är oklart. Polisen har inte identifierat några spår eller iakttagelser i nuläget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!