"Folkets Hus har nått vägs ände"

Den nuvarande Folkets Hus-föreningen har ingen framtid. Det menar moderaterna i en ny motion. Partiet föreslår att kommunen ska säga upp existerande avtal och sluta betala driftstöd till föreningen. - Vi måste sätta ner foten i det här trista ärendet, säger Göran Landström (M).

Moderaterna menar att den nuvarande Folkets Hus-föreningen inte har någon framtid.

Moderaterna menar att den nuvarande Folkets Hus-föreningen inte har någon framtid.

Foto:

Kinda2013-08-28 06:49


Folkets Hus framtid har varit en het fråga under 2013. Inte minst var mars en kaosartad månad.
Kommunens politiker uppmanade föreningen att ansöka om frivillig likvidation på grund av den dåliga ekonomin. Styrelsen hotade med att avgå. Årsmötet avbröts.
Under sommaren svalnade känslorna något. Större delen av styrelsen blev omvald på det extrainsatta årsmötet i juni. Och än så länge har inte politikernas förslag om frivillig likvidation ställts på sin spets.
Nu tar debatten om Folkets Hus framtid ny fart. Moderaterna har skrivit en motion där de dömer ut den nuvarande Folkets Hus-föreningen.

"Visat stort ansvar..."
- Under många år har Folkets Hus i Kisa haft stora svårigheter att bedriva verksamheten på ett lönsamt sätt. På grund av Kisas behov av en större samlingsplats, och samhällets behov av mötesplats för föreningar och fritidsverksamhet, har Kinda kommun stöttat verksamheten både med borgenskap för kredit och driftstöd samt som kund genom förhyrning av lokaler. Som dominerande andelsägare i Folkets Hus-föreningen har kommunen därmed visat stort ansvar för verksamheten.
- Nuvarande föreningsstyrelse har trots sitt engagemang och arbetsinsats inte lyckats vända den negativa trenden och bygga upp en livaktig och lönsam verksamhet i lokalerna. Marknaden för detta är mycket svag i Kisa, vilket bekräftas av de resultat föreningen visar trots omfattande driftstöd från kommunens sida.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om