"Förbättra situationen i nuläget"

I går eftermiddag fick regionrådet och ordförande i Regionstyrelsens Mats Johansson (S) ta emot underskrifter från 1 678 personer i Kinda som protesterar mot att vårdcentralen under det senaste året har kvalitetsförsämrats.

Regionrådet Mats Johansson (M) fick i går ta emot 1 678 namnunderskrifter av Anne-Marie Zetterström. Foto: Lars-Göran Bexell

Regionrådet Mats Johansson (M) fick i går ta emot 1 678 namnunderskrifter av Anne-Marie Zetterström. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-10-06 12:20

Kritiken mot verksamheten på Kisa vårdcentralen under det det senaste året har varit massiv, inte minst från samtliga pensionärsföreningar i Kinda. För en månad sedan fick Hornbon Anne-Marie Zetterström nog och drog igång en namninsamling.

Det har haltat länge på vårdcentralen i Kisa och droppen för mig var när jag besökte vårdcentralen den 28 augusti.

Anne-Marie hade fått en tid hos en sjuksköterska och vid besöket var även 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden Fredrik Sjöstrand (M) som var där för att dels få en inblick i verksamheten och svara på frågor från patienter och personal.

Jag hade många frågor att ställa till Sjöstrand men så blev det inte då både han och sköterskan försvann ut ur besöksrummet. Känslan jag fick var att han inte var intresserad av mina frågor.

Det här blev droppen för Anne-Marie Zetterström som beslutade att starta en namninsamling med uppropet "Kisa vårdcentral måste fungera". Hon la ut listor på strategiska platser i Horn, Hycklinge, Björkfors, Rimforsa och Kisa.

I går var det dags att lämna över listorna till regionrådet och ordförande i regionstyrelsen Mats Johansson (S) i Region Östergötlands högborg på Sankt Larsgatan i Linköping.

Jag vill dig lämna över listor som 1 678 personer har skrivit under om att Kisa vårdcentral ska fungera på ett bättre sätt, sa Anne:Marie och lämnade över luntan med namn till Mats Johansson.

Vi har dragit igång både ett kortsiktigt jobb för att få till en bättre bemanning på vårdcentralen i Kisa och ett långsiktig jobb med att titta på nya lokaler, sa Mats Johansson och fortsatte:

Vi har två alternativ. Ska vi bygga om nuvarande lokaler eller ska vi bygga nytt i samarbete med kommunen.

Den 1 september började en ny verksamhetschef, Mahsa Pourheidari, som ansvarar för vårdcentralerna i både Kisa och Österbymo.

Nu har vi en bättre bemanning i Österbymo och det har blivit personalförstärkningar i Kisa. Vi förbättrar situationen i ett nuläge, sa Mats Johansson.

Ringer man i dag till vårdcentralen i Kisa efter klockan 09.00 blir man hänvisad att återkomma dagen därpå.

Här pågår det ett förbättringsarbete. Det här kan inte någon vara nöjd med, sa Mats Johansson.

Anne-Marie Zetterström sammanfattade gårdagens möte med Mats Johansson så här:

Det finns gott hopp om att vårdcentralen i Kisa kommer att fungera på ett bättre sätt framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om