Förberedelser inför den 25:e Hornmarken

Förberedelserna inför helgens kommande marknad i Horn startade redan efter att fjolårets marknad var över och bortstädad från gatorna. Under måndagen samlades marknadskommittén ännu en gång för att gå igenom allt ännu en gång.

Fr.v Göran Styrenius, Weine Gustavsson, Börje Carlsson, Gun-Britt Monell, Margareta Gustafsson, kenneth Johansson samt Inger Borén från marknadskommittén.

Fr.v Göran Styrenius, Weine Gustavsson, Börje Carlsson, Gun-Britt Monell, Margareta Gustafsson, kenneth Johansson samt Inger Borén från marknadskommittén.

Foto:

Kinda2017-07-05 09:35

Marknadskommittén i Horn består av Börje Carlsson ordförande, EvaMaria Monell sekreterare, Margareta Gustafsson kassör samt ledamöterna Gun-Britt Monell, Birgit Kanevad, Lisa Karlsson, Veine Gustavsson, Göran Styrenius, Eva Ekeroth, Inger Borén, Kenneth Johansson samt biträdande ledamot Sebastian Ekeroth.

Under måndagen träffades de flesta av dessa på Hornåbergs camping för att gå igen planeringen och styra upp arbetet inför de sista dagarna innan gatorna fylls av knallar och de 10 000 besökarna som brukar komma till Hornmarken.

Platserna utmed Horns gator är fullbokade med 120 knallar, som är noga utvalda för att behålla kvalitén av utbudet. Något som gett Hornmarken ett gott rykte under åren.

Dunket av motorer

Den stundande helgens marknad blir den 25 marknaden under de 24 gångna åren.

– Det känns fantastiskt att vi har kunnat använda oss av samma koncept under dessa år, berättade kommitténs medlemmar. Första året var marknaden vid Kvarnbacken och det var otroliga vindar den dagen, nästan storm, minns de samlade.

– Väderprognosen ser i dagsläget bra ut som vid de flesta fall, så vi får hoppas att det håller i sig.

Trots det gamla konceptet så har vi alltid några nyheter och ett varierat tema kring brandstationen. På området utanför brandstationen där de gamla traktorerna och maskinerna visas upp kommer det i år handla om temat "sågverk". Dunket från de gamla motorerna brukar locka de manliga besökarna som genom detta låter sina fruar gå iväg och ostörda kunna njuta av marknadens utbud.

Även själva brandstationen kommer att vara öppen för ett besök där det även kommer vara en visning av ortens första brandbil. En T-Ford från 20 talet samt den brandspruta som drevs av brandbilens bakaxel.

Under dagen bjuds det på mycket musikunderhållning av exempelvis Per Melkerz, två killar som bland annat spelar Irländsk musik, Horns Musikkår med Vimmerbys drillflickor samt sång av Pingstkyrkan.

Det kommer också finnas möjlighet att lära sig mer om släktforskning på "Gårn" där Östgöta Genealogiska Förening finns på plats.

Som brukligt så finns det ett stort varierat utbud att ägna sig åt under denna marknadsdag. En nyhet är att en nybildad enduroklubb från Djursdala kommer att visa upp sig och sin verksamhet. De kommer också att köra på ett område vid Sågvägen. Ännu en nyhet är att det går extra bussturer av linje 545 från Kisa denna dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om