Förbud mot mobbing på Värgårdsskolan – skylt monterad på skolgården

Värgårdsskolan driver sedan många år en hård kampanj mot mobbingen bland eleverna. Under onsdagen monterades en skylt på skolgården som påminner barnen om detta varje rast.

Elevrådets representanter tillsammans med May-Cari Johansson och Henrik Johansson.

Elevrådets representanter tillsammans med May-Cari Johansson och Henrik Johansson.

Foto:

Kinda2017-04-20 07:55

Mobbing kan få stora konsekvenser för den drabbade. 

Det är ibland även svårt för vuxenvärlden att se detta då det ofta sker via de olika sociala forum som används av ungdomarna. Det kan också vara lätt att det går lite för långt när man känner sig anonym bakom en skärm.

På Värgårdsskolan jobbar man hårt mot detta med mobbing, och gjort så under flera år via Trygghetsteamet. Ett team bestående av en vuxen representant från var klass vilket gör att hela skolan är involverad i arbetet.
– Detta är något som utvecklats under åren, berättar Lars Durefelt, representant i Trygghetsteamet. Vi anordnar också temadagar där eleverna träffas gemensamt från de olika klasserna för att främja kamratskapen vidare. Detta har visat sig positivt på skolan, avslutar Durefelt.

Skolans rektor för mellanstadiet, Henrik Johansson höll ett morgontal tillsammans med elevrådet, för eleverna som samlats på skolgården denna morgon. Elevrådet tog upp de skyldigheter och rättigheter man har i skolan samt mot varandra.

Henrik Johanssons inledde med att den klarblå himmeln och solens strålar gav god energi för den fortsatta dagen.
– I skolan lär ni er grunden för hela er framtid. Där ingår även att lära sig visa respekt mot andra kamrater och vuxna. Hur mycket man än försöker så kommer det ibland något elakt ord ur alla våras munnar. Fast något vi ska ta med oss härifrån är: när du senast sa något snällt till någon senast.
– Ni får nu ett uppdrag att minst tre gånger per dag säga något sjyst till en kompis. Var som solen, Ge varan värme och Energi. Förverkliga era drömmar.

Jan Månsson och Erik Hultgren var på plats för att montera den fina skylt som hela tiden ska påminna eleverna om att mobbing inte är accepterat på skolan.

Bakgrundsfaktan kring denna skylt kommer av att May-Cari Johansson, en av skolans lärare fick idén då hon såg ett avsnitt av Lilla Aktuellt på tv, där en skola visade sig ha monterat en sådan skylt på sin skolgård.

Efter samtal med elevrådet och rektorn så ägde trivselstunden rum då skylten skruvades upp inför 150 elever från Värgårdens mellanstadium.

Jan Månsson och Erik Hultgren från kommunens teknik och driftavdelning skruvar upp skylten med det viktiga budskapet. Foto: Morgan Karlsson
Jan Månsson och Erik Hultgren från kommunens teknik och driftavdelning skruvar upp skylten med det viktiga budskapet. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om