Föreläsningsförening firade 75 år med jubileumscafé

Med ett varierat program av musik, allsång samt en härlig stämning bjöd Horn-Hycklinge Föreläsarförening in till en värdig avslutning för sin föreläsningstermin samt för att fira föreningens 75 års jubileum.

Lina Edgar framför några låtar med stort röstomfång. Foto: Morgan Karlsson

Lina Edgar framför några låtar med stort röstomfång. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-04-12 09:46

Under måndagskvällen var Höganlid i Hycklinge fint uppdukad till 100 gäster. 
Styrelsemedlemmarna hade full fart i köket att servera gästerna med bullar, kakor och en jubileumsbakelse.

Föreningens ordförande Britt-Carin Stoeckmann hälsade kvällens gäster välkomna till terminens avslutning samt till föreningens lite extra firande med tanke på dess 75 års jubileum.
Under hela kvällen underhölls gästerna med svängig jazzmusik, med hög igenkänningsfaktor av Horns Musikkår med ledning av Roland Sundin.
Även en Bossanova smög sig också in under kvällen. 

Kvällens sångerska Lina Edgar som är berikad med ett brett röstomfång kompletterade musikkåren under 7 låtar.
Kultur- och fritidsförvaltningens förvaltningschef Karin Dahmén, som besökte denna tillställning framförde ett fint tal till föreningen med orden:
– Det känns trevligt att få vara här hos er i kväll. Ni är en helt fantastisk förening som efter de 75 gångna åren av varierade föreläsningar, fortfarande har drivet, och idéerna för framtida kvällar flödar hela tiden hos medlemmarna.

Gun-Britt Monell berättade en anekdot om Horns mässingssextett, en musikkår som grundades ur de två skarpskytteföreningarna som utövade sin verksamhet i varsitt samhälle Horn och Hycklinge under sekelskiftet 1800 och 1900 talet.
Om det är grunden till dagens Horns musikkår visste hon dock inte, men kanske det är så, förklarar Monell.

Tidningen passade på att träffa två av de gäster som varit trogna besökare under föreningens föreläsningar under många år.
– Det har varit en trevlig kväll, de som inte var där missade något. Vi har endast missat någon enstaka kväll under många år, berättar paret. Föreningen har lyckats finna många duktiga föreläsare med intressanta ämnen under dessa år. Nu ser vi fram mot ännu en ny säsong, avslutar de två gästerna.

Horns Musikkår tackades med rosor och en rungande applåd från åhörarna.
Horns Musikkår tackades med rosor och en rungande applåd från åhörarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om