Föreläsningsföreningen höststartar

Efter en bra vårsäsong med fulltalig publik så är det efter sommaruppehållet nu dags att starta upp inför hösten.

Snart är det dags för föreläsningsföreningen att fylla "Gårn" i Horn igen. Foto: Morgan Karlsson

Snart är det dags för föreläsningsföreningen att fylla "Gårn" i Horn igen. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-09-21 13:00

Föreläsningsföreningens intention är att värna om det gamla men också våga det nya. Styrelsen känner att föreningen är ett kulturarv som de är mycket stolta över att kunna vårda. Redan 1942 hölls de första föreläsningarna i Horn, och den 6 oktober 1943 bildades föreläsarföreningen.

Under de gångna åren har över 700 föreläsningar hållits utan uppehåll. Många med lokal anknytning och många kända personer har under årens lopp stått framför åhörarna.

Höstens inledning den 25 september kommer för första gången ämnet "fotboll" in i programmet, med "Fimpen" och "Pligg", Henrik Gustavsson och Kristian Bergström som föreläsare. Besökarna får följa duons karriärer i samtal med Torbjörn Lindqvist.

Den andra kvällen i ordningen blir en liten repris, med tanke på att inte alla kunde få plats då Daniel Asp var på plats under våren. Intresset för hans fjälläventyr blev så pass stort att några tyvärr fick vända i dörren. Tredje föreläsningen innehåller naturfilmaren Ingemar Linds produktioner.

Den fjärde och avslutande föreläsningen har Martinoz äran att inta scenen, där de kommer underhålla med både gammalt och nytt material.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om