Föreningar gÄr miste om bidrag

2013 blir det ingen utdelning frÄn studiefonden "Syskonen Johanssons frÄn Berga". DÀrmed Àr det fem föreningar som blir utan pengar. - Det hÀr kom som en total överraskning för oss. Vi hade hoppats pÄ 30 000-45 000 kronor som tidigare Är, sÀger Leif-Göran Fredriksson, kassör i Kisa-VÀstra Eneby Hembygdsförening.

Kinda2013-08-23 06:46

Fram till den 14 mars i Är kunde föreningar söka pengar ur studiefonden "Syskonen Johanssons frÄn Berga". En fond som förvaltas av Kinda kommun. Varje Är brukar det delas ut omkring 70 000 kronor till "opolitiska föreningar inom förutvarande VÀstra Kinda kommun, som idkar studieverksamhet eller verkar för hembygdsvÄrd."
Men efter den 14 mars har det varit tyst frÄn kommunens sida.
Fram till nu. I veckan fick de berörda föreningarna ett brev frÄn Kinda kommun med följande text: "I Är Àr det tyvÀrr inte möjligt att besluta om utdelning frÄn fonden. Vi beklagar detta men Äterkommer sÄ snart lÀget förÀndras."

SĂ€mre avkastning
Leif-Göran Fredriksson, kassör i Kisa-VÀstra Eneby Hembygdsförening, blev rejÀlt överraskad nÀr han öppnade brevet i onsdags.
- Vi hade inte fÄtt nÄgon förvarning om det hÀr, sÀger han.
Enligt Susann Johansson pÄ Kinda kommun finns det helt enkelt inga pengar att dela ut:
- NÀr vi annonserade i februari trodde vi att det fanns 70 000 kronor, vilket Àr vad utdelningsbart belopp brukar hamna pÄ. Vi fick in fem ansökningar. Men i början av sommaren meddelade revisorerna att det saknas pengar för att genomföra en utdelning. TyvÀrr. Dels har avkastningen frÄn fonden varit sÀmre Àn tidigare, och dels delade vi ut för mycket pengar under 2012, sÀger Johansson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om