Förlamad utan assistent

Socialnämnden i Kinda kommun anser inte att en halvsidigt förlamad småbarnsmamma med syndefekt är i behov av personlig assistans.

Kinda2005-08-10 06:13

Kvinnan överklagade ärendet till Länsrätten i Östergötland, som nu ger kommunen rätt. Kvinnan uppgav i sin ansökan om personlig assistans, enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), att hon har svårt att på egen hand klara vardagsrutiner som hygien, påklädning, matlagning, att lyfta eller bära ett barn samt att gå med barnvagn.
Hon lider bland annat av en halvsidig förlamning, dålig balans, yrsel, nedsatt syn, dubbelseende och blir även lätt trött.
Därför är det svårt att utan hjälp sköta ett spädbarn och hon ansåg sig behöva hjälp med bland annat amning och blöjbyte, menar kvinnan.
Till ansökan bifogade kvinnan ett läkarintyg från överläkare Annika Jeppsson vid kvinnokliniken på Universitetssjukhuset i Linköping, som styrker kvinnans uppgifter
I läkarutlåtandet står bland annat att kvinnan för ett antal år sedan blev opererad efter en hjärnblödning. En tid senare drabbades kvinnan också av en allvarlig propp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om