Formellt klart för en brandstation i detalj

Nu har den nya detaljplanen för del av Mjällerum 1:84 med flera vunnit laga kraft även formellt. Nu kan det fortsatta arbetet med byggande av ny räddningsstation i Kisa sätta ordentlig fart.

Kinda2017-10-03 14:00

Vi har vid ett flertal tillfällen i denna tidning berättat om de klagomål som funnits inte minst från grannar i området, men som nu får finns sig i att brandstationen byggs i omedelbar anslutning till korsningen Ydrevägen och Industrivägen.

Det står också klart att det tas med solpaneler på taket på byggnaden, inför det fortsatta arbetet. Det är tänkt att byggnationen ska rymmas inom 53 miljoner kronor och att stationen ska stå klar under 2019.

Två sidor

I en intervju fredagen den 22 september upplyste arkitekten Mats Fredriksson vid Fredriksson Arkitektkontor i Norrköping, att det kommer att bli en av Sveriges allra modernaste räddningsstationer.

-Det handlar om en byggnad med två olika sidor, dels en del med fokus på att vara attraktiv för personal- och konferensverksamhet, samt ha en bra arbetsmiljö inom begreppet Friska brandmän, dels en teknisk del för fordon och utrustning med mera.

I övrigt avslöjar Fredriksson att tankarna går mot en träfasad målad med faluröd slamfärg, för att bevara och framhålla traditionen i regionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om