Förskolor tävlar i pedagogik

Allmänheten och experter avgör vilken förskoleavdelning som tilldelas 10 000 kronor. - Det är pengar som ska användas till att förbättra den pedagogiska miljön, säger Inger Carlström, Kinda Lärcentrum.

Inger Carlström hoppas att många kommer till Lärcentrum och röstar.

Inger Carlström hoppas att många kommer till Lärcentrum och röstar.

Foto:

Kinda2010-10-14 06:49


Valåret 2010 fortsätter.
Nu uppmanas allmänheten att besöka Kinda Lärcentrum - där man kan rösta på fyra olika förslag.

Höja kvalitén
Det är barn- och utbildningsnämnden som har bjudit in kommunens förskolor att föreslå förbättringar av den pedagogiska miljön.
Fyra avdelningar nappade på tävlingen. De presenterar nu varsitt förslag i miniformat.
- Målsättningen med tävlingen är helt enkelt att höja kvalitén på våra förskolor, säger Inger Carlström, Kinda Lärcentrum.
- Det är inte frågan om några drömlösningar, utan alla förslag är realistiska och tar hänsyn till läroplanen. Förslagen är framtagna av både lärarna och barnen.

Större utmaningar
Här följer en kort presentation av de fyra kandidaterna:
? De äldre barnen på Tornhagens förskola i Kisa vill bygga ett stadigt vindskydd. En plats där barnen ska kunna grilla korv och äta sina mellanmål.
? Avdelning Rubinen på Bergets förskola i Kisa har istället fokuserat på sin innemiljö. De vill ha större utmaningar i sin vardag genom en "pill- och plockhörna".
? De yngre barnen på Tornhagen vill göra flera småjusteringar ute på gården. Det handlar bland annat om solskydd över sandlådan och en ny förvaringsplats för alla barnvagnar - vilket i sin tur ska lösgöra plats för en ateljé.
? Slutligen är det avdelning Smaragden på Berget som vill utveckla en tom vägg till något spännande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om