Fotbollsspelare dömd för misshandel

Bråket på fotbollsplanen blev ett fall för tingsrätten. Nu har en 17-årig Linköpingskille blivit dömd till ungdomstjänst i 35 timmar.

Kinda2012-09-21 06:38

Juniormatchen mellan Rimforsa IF och FK Linköping, som spelades i mitten av maj, var helt normal i 80 minuter. Därefter spårade matchen ur.
Efter en hård duell började två spelare att bråka. RIF-spelaren fick motta ett knytnävesslag mot ansiktet, samt en spark över revbenen.
- Det känns både sorgligt och pinsamt. Jag har aldrig varit med om något liknande under mina 30 år inom fotbollen, sa FKL-tränaren när vår tidning uppmärksammade bråket den 16 maj.

Allvarlig händelse
Direkt efter bråket fick spelaren i FK Linköping rött kort av domaren. RIF-spelaren tilldelades ett gult kort. Därefter fullföljdes matchen som slutade 3-2 till Rimforsa.
I polisförhör angav den 17-årige Linköpingskillen att motståndaren i Rimforsa hade spelat ojuste under hela matchen. Han blev arg när domaren friade för en situation i slutet av matchen.
Nu har tingsrätten kommit med sin dom. De poängterar att "konflikter mellan spelare på en idrottsarena bör normalt kunna lösas genom idrottens egna regelsystem."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om