Fotoklubbens utställning skapar vinnare

Traditionsenligt så hänger Kisa Fotoklubb upp en adventsutställning inför skyltsöndagen på Kisa bibliotek. 18 fotografer har nu valt ut några foton som de visar upp till och med den 3 januari.

Årets vinnarbild från julskyltningen blev Gun Carvalhos råget och kid. De fem vinnarna kommer att kontaktas

Årets vinnarbild från julskyltningen blev Gun Carvalhos råget och kid. De fem vinnarna kommer att kontaktas

Foto:

Kinda2017-12-06 13:30

Kisa Fotoklubb har ett 40-tal medlemmar, en del mer eller mindre aktiva. Inför årets adventsutställning så ställde 18 fotografer ut sina fotografier på biblioteket i Kisa.

Den bästa bilden

- Fotografen får själv välja ut de bilder och storleken på dessa som han eller hon vill ställa ut, förklarar klubbens ordförande Torbjörn Karlsson.

- Varje utställare får sin skärm, sedan får de fritt spelrum. Det som däremot är enhetligt är att bilderna är inramade med en så kallad svart passepartout.

- Sedan på julskyltningen får besökarna komma hit för att njuta av bilderna. För den som sedan vill går det att rösta på den bästa bilden.

1 400 almanackor

- Från den bild som sedan får flest röster dras fem stycken röstsedlar som vinner varsin kopia av vinnarbilden som fotografen själv får äran att dela ut.

Under denna utställningspremiär inleds också försäljningen av klubbens almanacka. Denna har tryckts upp i 1 400 exemplar varav 1 000 är beställda av en stor kund nämligen Stiftelsen Kindahus.

Nöjd klubb

I fredagskväll var flertalet fotografer på plats för att få upp sina foton på skärmarna. I lokalen stod flera krysslasrar för att underlätta uppsättningarna. Det är noga med att få till en symmetri bland bilderna och det togs många mått innan utställarna var nöjda.

Nöjda är rätta ordet för vad fotoklubben är efter sin utställning.

Hög kvalité

- I drygt 30 år har vi haft våra utställningar, och det har nog aldrig varit så många hos oss förut, berättar Torbjörn Karlsson. 600 besökare, så det blev faktiskt lite trångt i lokalen. Även försäljningen av våra almanackor gick bra.

- Vi är jätte glada och nöjda med dagen, besökarna ansåg att det var en hög kvalité på bilderna som gjorde det svårt att välja. Fast den slutliga vinnarfotografen blev Gun Carvalho, med ett foto på en råget och hennes kid.

- Nu ser vi redan fram mot nästa utställning, avslutar Torbjörn Karlsson.

Einar Samuelsson och Erik Widén, Kisa Fotoklubb hjälper de andra medlemmarna att sätta upp även deras bilder. Foto: Morgan Karlsson
Einar Samuelsson och Erik Widén, Kisa Fotoklubb hjälper de andra medlemmarna att sätta upp även deras bilder. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om