(FP) stöttar förslaget om föreningshus

Johan Henrikssons förslag om att göra Folkets Hus till ett föreningshus får nu politiskt stöd. - Ett föreningshus kan skapa attraktionskraft för hela kommunen, säger Lars Karlsson (FP).

Lars Karlsson (FP), till vänster, har skrivit en motion om Folkets Hus framtid som till stor del bygger på Johan Henrikssons förslag om ett föreningshus.

Lars Karlsson (FP), till vänster, har skrivit en motion om Folkets Hus framtid som till stor del bygger på Johan Henrikssons förslag om ett föreningshus.

Foto:

Kinda2014-02-12 08:14


Det senaste året har Folkets Hus framtid varit en het fråga.
Ska fastigheten säljas? Hur blir det med kommunens årliga räntebidrag på drygt 200 000 kronor? Vad händer med Folkets Hus-föreningen?
Mycket har sagts - men än så länge har det inte hänt något konkret.
Som vi har berättat tidigare vill Johan Henriksson från Korpen att Folkets Hus blir ett föreningshus, där kommunens föreningar ska kunna hyra in sig och samarbeta kring utbildning, administrativa frågor, med mera.

Nytt möte
Johan Henriksson presenterade sitt förslag på ett andelsägarmöte i maj 2013.
- Jag har varit med och gjort en liknande grej i Norrköping med bra resultat. Om lokala föreningar samverkar och finns på samma plats kan de dra stor nytta av varandra.
Vad har hänt sedan mötet i maj?
- Jag har förankrat idén hos Folkets Hus-föreningen. Innan årsskiftet träffade jag och styrelsen ett tiotal lokala föreningar som är intresserade av att hyra in sig i Folkets Hus. Den 27 februari har vi ett nytt möte där alla är välkomna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om