Från plats till plats under matsafari

Den aktuella tre rätters middag som gästerna får ta del av inleds hos HargOdlarna på Hargs Gård strax utanför Kisa. I gårdsbutiken serveras förrätten och de får lyssna till Ann-Sofi Johansson som berättar om gårdens verksamhet. Några passar även på att handla lite av de goda produkterna i gårdsbutiken.

Lokalt producerade råvaror är fokus under Matsafari i Kindabygden.

Lokalt producerade råvaror är fokus under Matsafari i Kindabygden.

Foto:

Kinda2017-08-09 12:16

Denna vecka är den sista för sommarens Matsafari i Kindabygden. Under en tur nyligen ledade sig två par genom allén till Hargs Gård för att vara med på Matsafari i Kindabygden under onsdagen. Det var Lennart Ottersten och Marianne Jansson från Norrköping samt Alexandra Hjalmarsson och Anders Börtemark från Boxholm.

Innan gästerna påbörjade sina fint uppdukade tallrikar med enbart lokala råvaror från producenter i Kinda, Ydre samt Linköping, så förklarade Ann-Sofi Johansson vad som fanns på tallrikarna och varifrån var sak var producerad.

– Detta var riktigt gott med roliga smaker, förklarade Jansson medan hon gick och valde ut några marmeladburkar från HargOdlarna.

Trevlig miljö

Efter avslutad förrätt så fick deltagarna varsin karta med den gamla Linköpingsvägen över Malma och Håkantorp inritad. Resan fortsätter vidare längs slingriga vägar utmed sjön Åsundens norra strandkant tills sällskapen når Rimforsa Strand.

Där avnjuts varmrätten som även där är tillagad med fokus på lokala råvaror, och de aktuella gästerna får möjligheten att vandra omkring i den trevliga miljön med utsikt över Åsunden, innan de känner sig sugna på efterrätt.

Sällskapet får då leta sig vidare genom Rimforsa och ut på landsbygden till "Fresons Bageri och Trädgård" och "Stiliga Stugan".

Här fick de njuta av hemlagad ostkaka eller kalvdans från "Fresons" i en lantlig miljö. "Stiliga Stugan" är en mysig inredningsbutik och gårdshandel där man ges möjlighet att köpa med sig ännu mera godsaker hem.

Tidigare har efterrätten avnjutits till sjöss, fast på grund av sjukdom så är båten ersatt med "Fresons" och "Stiliga Stugan"

Under juli månad så har det även funnits ännu en tur inom denna matsafari, som går från Harg och till Ryda Gård där gästerna får äta varmrätten och sedan ta sig till Valö för efterrätt.

Turen avslutades med efterrätt hos Louise Isaxsson på Stiliga Stugan och hos Britt-Marie Fredriksson på Fresons Bageri och Trädgård.
Turen avslutades med efterrätt hos Louise Isaxsson på Stiliga Stugan och hos Britt-Marie Fredriksson på Fresons Bageri och Trädgård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om