Fritidsintresse blev till jobb för Per Ekbjörn

När han var sju år fick han sin första hantel, sedan dess har det blivit fler och fler och hantlarna har varit tyngre och tyngre. Kanske var det den, eller så var det viljan att hjälpa andra människor som formade hornkillen Per Ekbjörn att bli den han är idag och starta företaget Ekbjörn Onlinecoach.

Per Ekbjörn startade för drygt ett år sedan företaget Ekbjörn Onlinecoach, något som enligt honom är det bästa han gjort.

Per Ekbjörn startade för drygt ett år sedan företaget Ekbjörn Onlinecoach, något som enligt honom är det bästa han gjort.

Foto:

Kinda2017-03-20 16:00

Redan som litet barn brann Per Ekbjörn för sport och i Horns pojklag utvecklade han sina fotbollskunskaper. När han var sju år fick han sin första hantel och som 17 åring började han gå till gym. Där startade ett intresse som skulle växa och bli starkare och starkare.

- Från början handlade det mest om att bygga muskler och jag utbildade mig till personlig tränare, mest för egen del och för att få kunskap men efter hand förändrades något, säger Per Ekbjörn.

Eftersom träning var hans största hobby frågade många honom om hjälp och en tanke började växa fram i Pers huvud.

- Jag tänkte att jag skulle kunna försörja mig på att göra det jag tycker är roligast. Och att jobba med något jag brinner för.

Intresset för att bygga muskler kom så småningom i andra hand och viljan om att må bra i första.

- Jag har alltid tyckt om att hjälpa människor och att kombinera kost, hälsa och träning och det visade sig vara något många ville ha hjälp med.

Respons och utmaning

Så för drygt ett år sedan startade Per sitt företag Ekbjörn Onlinecoach. Företaget erbjuder kostscheman, träningsscheman, möjlighet till daglig kontakt, personliga pass och fettmätning.

- Det är så himla roligt, jag är utbildad undersköterska, personlig tränare och kostrådgivare och i det här jobbet får jag användning för alla kompetenser.

Hur har responsen varit under det här året?

- Det har gått bra. De som jag har hjälpt är nöjda. Antalet personer jag hjälpt har gått lite upp och ner, mycket beroende på årstid men man märker hur det sprider sig och många hör av sig och säger "du hjälpte min kompis".

Vad är utmaningen i företaget?

- Att alla har olika förutsättningar och olika mål. Utmaningen är att kunna hjälpa var och en utifrån de själva. Men också att det är stor konkurrens, jag vill kunna visa för folk vad som gör mig unik och det kan ibland vara svårt utifrån bara en hemsida, därför är det extra viktigt att göra ett bra jobb så att folk blir nöjda.

Leder cirkelpass

Under det första året har Ekbjörn Onlinecoach hjälpt främst privatpersoner men han har även hjälpt Horn/Hycklinge IFs fotbollsherrar med försäsongsträningen. Dessutom leder han en gång i veckan cirkelträning i Horn för allmänheten.

-Det började faktiskt när jag körde fysen för fotbollskillarna förra året, då kom jag på idén att man kan göra en liknande grej för allmänheten. Så varje onsdag håller jag i ett cirkelpass, det innehåller både kondition och styrka, jag försöker lägga upp passet för hela kroppen och lägga in så mycket variation som möjligt. Det har varit välbesökt, jag tror snittet varit runt 15 personer per gång.

Just nu är passen inomhus men så småningom vill Per anordna passen utomhus.

-Det är skönt att träna ute så jag hoppas det blir fint väder snart. Jag är ju horngrabb och jag vill att det ska hända grejer i Horn.

Något för alla

I framtiden vill Per kunna fortsätta med sin verksamhet och hjälpa människor till ett friskt liv.

- Jag skulle också vilja kunna jobba lite mer mot företag. Ha föreläsningar och individuella samtal.

Likt som att cirkelträningen i Horn är öppen för alla är vill Per trycka på att han hjälper alla personer som vill.

-Det är viktigt att komma ihåg, om man tar till exempel kostschema så är många rädda att de bara ska äta kyckling och sallad men jag försöker få fram en balanserad livsstil. Så länge man äter bra i grunden gör det inget om man fuskar då och då. Man ska kunna äta en glass någon gång ibland och unna sig med gott samvete, avslutar Per Ekbjörn.

"Jag vill kunna hjälpa alla personer utifrån deras behov" säger Per.
"Jag vill kunna hjälpa alla personer utifrån deras behov" säger Per.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om