Fritt fram att bada i Pinnarp

Ägarna i Pinnarp måste nu plocka ner skylten med texten "området är endast tillgängligt för campinggäster, entréavgift gäller". Det har förvaltningsrätten slagit fast i en dom och därmed gäller allemansrätten.

Faksimil från Kinda-Posten 27 maj 2014.

Faksimil från Kinda-Posten 27 maj 2014.

Foto:

Kinda2017-12-01 13:00

I slutet maj 2014 var vår tidning först med att avslöja att ägarna till Pinnarp Camping, Annika och Dennis Seegers, som köpte anläggningen 2011, beslutat att hålla badplatsens stängt för allmänheten från och med sommarsäsongen 2014. Orsaken enligt ägarna var bland annat att man skulle satsa mer på sina campinggäster och att badgästerna skräpade ner.

Beslutet att utestänga allmänheten var inget populärt beslut. Protesterna var stora både från de som försökte komma in på området för att bada och ägarparet Seegers som polisanmälde badgästerna för olaga intrång.

Under våren 2015 stötte miljö-, bygg- och räddningsnämnden flera gånger på campingparet om att de omedelbart skulle ta ner en skyltar med texterna "Pinnarp camping privat område" och campingområdet är endast tillgängligt för campinggäster, entréavgift gäller". Detta hjälpte föga och nämnden skickade iväg en skrivelse till länsstyrelsen att de skulle ta beslut om att det är allemansrätten som gäller för badplatsen. Detta gillade inte Pinnarps ägare som överklagade beslutet till länsstyrelsen som i sin tur avslog överklagandet. Pinnarps ägare gav sig dock inte utan överklagade länsstyrelsens beslut till förvaltningsrätten som nu har kommit med sin dom.

- Miljö-, bygg och räddningsnämnden har haft rätt att förelägga Pinnarp Camping att avlägsna skylten samt att förbjuda företaget att sätta upp motsvarande skyltar utan tillstånd. Därmed var även länsstyrelsens beslut korrekt och överklagandet ska avslås, skriver förvaltningsrätten i domen.

Det betyder att allemansrätten gäller för badplatsen i Pinnarp och det är fritt fram att bada för allmänheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om