Fullmäktige överens om visionen för nya översiktsplanen

Planen är att en ny översiktsplan ska finnas på plats år 2024. På tisdagskvällen tog kommunfullmäktige beslut om att godkänna det nya vision- och strategidokument som ska ligga till grund när en ny översiktsplan arbetas fram.

Kinda2022-04-20 15:49

Vi har tidigare berättat om turerna kring det nya styrdokument som ska ligga till grund för arbetet när en ny översiktsplan tas fram för Kinda kommun.

Under tisdagskvällen nådde ärendet kommunfullmäktige och samlingen beslutade i enlighet med kommunstyrelsens förslag. I det nya visions- och strategidokumentet finns bland annat en vision om att Kinda ska växa till 15 000 invånare.

I kommunstyrelsen lade Pierre Ländell (LPO) ett yrkande om att Kinda ska vara en vindkraftsfri kommun. Tilläggsyrkandet fick stöd av SD men övriga partier i kommunstyrelsen valde att rösta ner det.

Under måndagens möte i kommunfullmäktige valde Pierre Ländell (LPO) att lyfta frågan på nytt:

– Jag skulle kunna debattera vindkraft hela kvällen men det här ärendet handlar om vision och strategi för Kinda, säger han och fortsätter:

– Det här har vi i LPO lyft hela vägen vidhåller att det är rätt väg att gå.

Även i kommunfullmäktige valde SD att stödja LPO:s förslag.

När det var dags för samlingen att gå till beslut valde även kommunfullmäktige att rösta ner tilläggsyrkandet. Christian Nordin Olsson (SD) valde även att lägga ett eget tilläggsyrkande som också det röstades ner.

Claes Brandén (MP) valde att lägga fram två tilläggsyrkanden. Det ena var en skrivelse om civilsamhället. Det andra en skrivning om att bekämpa klimatförändringarna.

Det första tilläggsyrkandet valde samlingen att bifalla medan det andra röstades ner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!