Gården Bockshult bjöd in till familjedag

Gården Bockshult ligger åtta kilometer utanför Kisa mot Ulrika. I lördags bjöd familjeföretaget in till en lantisdag full av aktiviteter och uppvisningar.

Två undelater i samspråk

Två undelater i samspråk

Foto: Lars-Göran bexell

KINDA2018-07-22 19:51

Förra året hade Bockshult Educations premiär för en lantisdag på gården. Det slog väl ut och i lördags var det dags igen.

– Vi bjuder in till en dag som har med livet på landet att göra. Vi har haft ett safari om hotade lantraser. Vi vill visa hur man kan rädda de här djuren genom att de trots torkan äter mycket annat som är grönt i naturen och inte bara gräs. De djur som klarar sig bra i hettan är bland annat höns, får, grisar getter och kaniner, säger Helena Olsson.

På gården finns allt från hästar till ankor, skölpaddor och ökenråttor. Och just ökenråttor tillsammans med bland annat höns, marsvin och kaniner såldes under dagen.

Hans Olsson är författare med sina rötter i Björkforstrakten. Han bjöd på högläsning från sin senaste bok, som ges ut om drygt en månad.

– Boken som heter "Mueion" innehåller tre delar som i slutet av handlingen vägs samman, säger Hans Olsson.

Det är hans sjunde bok som han ger ut.

– Min förhoppning är att jag ska kunna jobba heltid med mitt skrivande, men än så länge har jag ett civilt arbete inom IT-branchen.

Jan Örntorp fanns på plats med sin häst Elvis och bjöd på en rundtur och avslutade dagen med att visa brukskörning med häst.

För det musikaliska stod Josefine och Odjuren, det vill säga Josefine Rafelt och Matte och Helena Liegnell.

– Det övergripande för dagen är att man ska få klappa och känna på djuren. Relationen mellan djur och människa är det vi trycker mest på, säger Helena Olsson

Ankorna vandrar vidare efter att ha släckt törsten
Ankorna vandrar vidare efter att ha släckt törsten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!