"Glad att salongen lever vidare"

Sedan våren förra året har Lena Emilsson försökt få någon att ta över hennes frisörsalong "Ögonfröjd". Nu har hon lyckats. Om drygt en månad tar Malin Jonsson och Marietta Fresell som driver Brännpunkt och Haircrew i Linköping över Lenas salong och döper dessutom om den salongen till Hårverket.

Sittande fr v Ulrika Jonsson och Marietta Fresell tar över Lena Emilssons hårsalong. Foto: Lars-Göran Bexell

Sittande fr v Ulrika Jonsson och Marietta Fresell tar över Lena Emilssons hårsalong. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-12-14 13:30

- Jag är jätteglad att någon nu tar över och driver hårsalongen vidare, säger Lena Emilsson som vet hur sax och kam ska hanteras då nära på i hela sitt liv ägnat sig åt frisyrer.

Det började i mitten på 1960-talet med prao hos frisör Gustav Håkansson i Kisa.

- Det var han som väckte mitt intresse för frisöryrket. I stället för att gå i årskurs nio började jag på frisörskolan 1968 och tre år senare tog jag mina gesällbrev, säger Lena Emilsson.

Hon fortsatte i yrket fram till 1973, då det blev andra yrkesbanor. Bland annat nära tio år som säljare på Systembolaget i Kisa.

År 1993 tog Lena över hatt- och kosmetikaffären på Tvärgatan i Kisa.

- Första april 1997 öppnade jag frisersalong efter att lokalerna byggts om. Yrket har slitet på kroppen och jag hade gärna fortsatt några år till men kroppen säger ifrån, säger Lena Emilsson.

Våren 2016 la Lena ut verksamheten till försäljning och flera intressenter har dykt upp under resans gång.

- Men den ena efter den andra har hoppat av och jag har hela tiden haft som mål att det ska vara seriösa personer som tar över, säger Lena Emilsson som har runt 4 000 bokade besök varje år.

Lena säljer nu ut delar av sitt sortiment och har öppet fram till den 29 december. Därefter är det stängt fram till 20 januari då Hårverket öppnar.

Det är tjejerna Ulrika Jonsson och Marietta Fresell som driver Brännpunkt och Haircrew i Linköping med 15 anställda som tar över verksamheten och det mesta av inventarierna.

- Det känns jättebra att ta över en sådan inarbetad salong. Vi kommer att ha fyra frisörstolar och två frisörer som är från Kisa och det är Evelina Eriksson som har jobbat sex år på Brännpunkt och Emma Gustavsson som kommer att gå som trainee, säger Ulrika Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om